Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3053 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

otvorenie súboru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ImothepH Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ImothepH Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: otvorenie súboru
    Zasláno: 15.říj.2020 v 10:29
Ahojte, mám problém s otvorením súboru.
Omylom som dal uložiť súbor počas editovania bloku. Odišiel som od počítača a po chvíli mi počítač zamrzol a musel som reštartovať. Po otvorení daného súboru mi otvorí výkres ale už len ako daný blok. Viete mi prosím poradiť ako z toho von?
Ďakujem


Upravil ImothepH - 15.říj.2020 v 10:50
Zpět nahoru
ImothepH Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ImothepH Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 10:29
Ešte som zabudol napísať že ide o autocad 2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19583
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 13:13
Asi vás zklamu, ale pokud nemáte zálohu (hledejte .BAK), obsah původního výkresu jste si přepsal. Pro jistotu doporučujeme používat utilitu SureSave.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 14:57
Případně hledejte v adresáři
c:\Users\xxx\AppData\Local\Temp\
soubor s příponou SV$, někdy i BAK a kupodivu i někdy DWG
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 15:25
Si pamatuju, že se mi taky něco takového stalo.
Ten soubor měl pořád stejnou velikost, jen se prostě otvíral ten blok jako výkres...
Už si nepamatuju jak jsem to vyřešil, ale určitě bych zkusil audit, recovery... nebo šáhnout to té záloze.

Zpět nahoru
ImothepH Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad 2010
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ImothepH Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 17:16
skusil som to cez audit a urobilo to to čo malo vyčistilo výkres a ostal len ten block. čiže pre mňa zlé riešenie.
Inak som to vyriešil cez ten bak. tam som mal úpravy cca pol hodiny dozadu a úpravy v bloku som riešil pomocou toho pokazeného súboru takže to šlo rýchlo opraviť. 

Skúšal som aj tento postup no nefunguje
 Rád by som mal na túto situáciu riešenie lebo už sa mi to stalo dávnejšie. a vždy sa to môže stať znova.

Ďakujem všetkým za rady
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19583
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2020 v 19:14
Ten odkaz s tím nijak nesouvisí. Výkres a blok se nijak neliší - pořád je to DWG, do něj můžete uložit co chcete. Pokud chcete uložit blok, musíte zvolit samostatný soubor a ne si přepsat hlavní výkres.

Jediná ochrana je vytváření záloh, třeba tím SureSave.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4640:VIPSpouští se váš AutoCAD nebo Civil pomalu? Zrychlete jej.
Tip 6072:VIPVypnutí zobrazování ZIP souborů jako složek ve Windows.
Tip 5163:VIPBezplatná podpora rastrových formátů ECW, MrSID, JPEG2000, DEM pro AutoCAD, LT, ADT, Civil 3D...
Tip 497:AutoCAD nerespektuje nastavení složky, kde má otevírat soubory (Kde začít/Start in).
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 246:Nefungující dialogy příkazů, výběru souborů a příkaz PLOT.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,094 sekund.