Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3004 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresový výstup množstva podobných objektov

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 234 archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 18:54
Neviem kde robím chybu, tak radšej opíšem postup

do parametrov som pridal:
typUchytenia  - ako textový zoznam s viacerými hodnotami- 
"WW"
"MW 80"
"M16"

k pravidlám v .iam som pridal:
if Parameter("vSachty") <=1500 And Parameter("M16") = False Then
 Parameter("typUchytenia") = "WV"
ElseIf Parameter("vSachty") >1500 And Parameter("M16") = False Then
 Parameter("typUchytenia") = "MW 80"
ElseIf Parameter("M16") = True Then
 Parameter("typUchytenia") = "M16"
End if

do iVlastnosi\popis  som pridal:
=<typUchytenia>
na konci políčka sa zjaví ikonka "fx" ale políčko je odrazu prázdne. Potom ani nič nie je v rzítku.

Ešte sa mi stala taká vec. Skopíroval som si projekt do nového adresára cez Design Assistant, potreboval som aby forma z ktorej vychádzajú všetky časti, bola len vnútorná časť šachty, nie celková šachta. A od vtedy ani v jednom z oboch projektov v .iam nemôžem vložiť ďalšiu súčiastku, len z obsahového centra
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 19:03
v popisu postupu mi chybí to zda jste zatrhnul "exportovat" u vašeho parametru typUchycení.
Kopírování přes DA jsem nedělal, používám Vault. Každopádně předpokládám, že je možnost volby co se má při kopírování sestavy kopírovat, co znovu použít a co vynechat.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 19:17
Pri "textovom" alebo "ano\nie" parametri tam nie je zaškrtávacie políčko, dá sa zaškrtnúť len "klíč"

jj len som to skopíroval do nového adresára cez DA aby som v tom mohol urobiť zmeny. Asi idem googliť...
len som zle klika Embarrassed



Upravil mikeborecek - 21.lis.2020 v 20:14
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 20:24
a proč nepoužijete v ilogic odkaz přímo na iVlastnost popis. Podmínka splněna potom popis = aaa ...
iProperties.Value("Project", "Description") = ....
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 20:48
Pravda, už to Fičí.
Ale teoreticky by to malo fungovať aj podľa môjho zadanie, nie?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 20:52
je možné skryť kóty vo výkrese ak je niektorá časť neaktívna - nezobrazuje sa vo výkrese a objaví sa keď je komponent aktívny?
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2020 v 21:26
toto opravdu nevím
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 13:35
Zdravím, nechcem zakladať novú tému. Túto zostavu som dokončil tak, že postačuje na to čo potrebujem, len by to chcelo o niečo viac zautomatizovať
Momentálne fungujem takto:
  1. otvorím si výkres a zostavu, v ktorej mám formulár na zmenu rozmerov, po úprave rozmerov spustím pravidlo, ktoré mi upraví rozmery v zostave a poskrýva/zobrazí časti aby to sedelo
  2. prepnem sa na výkres - upravím položky v popise (názov, množstvo)
  3. export pdf
Ak mám kresliť viac zostáv kde sa mení len šírka, hĺbka zostavy, tak celý proces absolvujem znova.

Z môjho laického pohľadu by som si vedel predstaviť, aby to fungovalo takto:
  1. otvorím zostavu/otvorím výkres
  2. upravím si excel s rozmermi ktoré budem meniť
  3. zostava natiahne info o rozmeroch z prvého riadku excel súboru a prekreslí zostavu
  4. prepne ma na výkres ktorý sa ma opýta na názov a množstvo, ktoré zadám, následne exportuje do pdf s zadaným názvom
  5. prepne ma na zostavu a pokračuje bod 3-5 až kým nebude v exceli prázdny riadok


Upravil mikeborecek - 17.pro.2020 v 13:38
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 14:43
standardně pro zachování dokumentace k produktu a pro možnost vytvářet revize se to dělá trochu jinak.
1) Máte základní model, který má vše vyplněno. Je dobré mít automatické vyplňování vybraných iVlastností pomocí iLogic. A k tomu výkres do něhož se načítají iVlastnosti z modelu.
2) Kopírujete návrh (model+výkres). Během kopírování si nové provedení pojmenujete (iLodic nový název propíše do iVlastnosti modelu, výkres si to načte z modelu.
3) Přes formulář upravíte rozměry a počet. Dojde k aktualizaci výkresu
4) Export výkresu (možné automatizovat; makro spuštěné po uložení)
Další provedení znamená znovu kopírovat, přepsat parametry, ...
Přes Excel bych to raději nedělal.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 14:50
V celkovom výsledku mi treba len pdf export z výkresu - teda okótovaný výkres v PDF formáte s konkrétnymi rozmermi.
Týmto spôsobom by som si PC zbytočne zahltil množstvom modelov a výkresov, ktoré už nikdy nepoužijem.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 14:53
potom tedy vynechat to kopírování a soubor vždy jen přejmenovat a přes formulář udělat rozměry a počty.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 15:02
Vlastne to takto robím teraz - len tie rozmery zadávam manuálne z už existujúcej excel tabuľky do formulára. Pretože zostavu nemusím ukladať aby sa zmeny prejavili vo výkrese, tak len prepínam (medzi zostavou a výkresom) a vypisujem. 
Len či sa to nedá nejako zautomatizovať, keď už ten excel s väčšinou 15-20 riadkami existuje.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 16:26
snad by šlo pomocí iLogic pravidla říct: Zkontroluj hodnoty v Excelu, přiřaď je a aktualizuj. Potom nějak volat to pravidlo. Třeba jako "Před uložením" no a pdf export jako pravidlo "Po uložení". Fungovalo by to tak, že změníš hodnoty v Excelu a uložíš otevřenou sestavu. Vše ostatní se udělá samo.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 234 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.