Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2348 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresový výstup množstva podobných objektov

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.lis.2020 v 18:41
Pokud máte v porovnání nástrojů na mysli srovnání Inventoru a Solid Edge, tak to není rozhodně na jednoduchou odpověď. 
Zda je pohled specializovaný či univerzální. 
Solid Edge je hodně komplexní nástroj. Autodesk řadu funkcí tříští do více aplikací které si klidně konkurují. 
Rozhodující je ale potřeba a také obchodní politika. (Dodavatele CADu samozřejmě)
JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 10:13
OK, takže po vzhliadnutí pár videí na YT sa mi podaril tento výsledok - je to .ipt ku ktorému mám pár otázok:
Všetky dosky vychádzajú z vnútornej formy - vidno jej šrafovanie v reze A-A - nejako som zle prepočítal uhly a s nimi súvisiace rozmery, keďže presah strechy mal byť všade 100(niekde je 97 niekde 103) a celková výška objektu 1500 (je 1481) - je to spôsobené tým, že strecha je odvodená z hornej šikmej plochy, takže ten presah sa asi bude stále meniť pri meniacom sa uhle.
Pravdepodobne budem musieť nájsť iný spôsob odvodenia dosák - časom sa mi to určite podarí, keďže ako tak som prišiel na princíp fungovania.
  1. je možné ukotviť na výkres popis rezov a pohľadov, aby sa pri posúvaní pohľadov neposúval aj text? Ak nie, je možné text z rezov/pohľadov zakomponovať do samostatného textového poľa?
  2. je možné schovať/skryť vnútornú formu /najväčšia oblasť vyšrafovania v reze aby tam nebola, keďže je len pomocný objekt?
  3. je možné zmeniť farby na svetlejšie v Isometrii, pretože pri tlači nerozoznať čiary od plochy v najtmavšej časti
    Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10644/Obrázok_1_2020-11-05_10-12-56.jpg

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 10:33
No super Clap
Jen hledejte, ono to půjde, nebojte se!
1- zde to snadno asi nepůjde, je to celek, nicméně neumí už nové verze Inventoru šablony výkresů kde si pohledy předem nadefinujete ? Nebo používáte verzi 2017, ta je stejná jako 2016 co znám, ta to neuměla. Složitější postup by se ale našel, je li potřeba. Tohle Solid Edge umí velmi dobře pro podobné díly/sestavy pomocí šablon - ještě jsem to ale nepotřeboval.
2-samozřejmě - řídící součást by měla být vždy jako referenční -ve výkresovém pohledu pak reference skryjte (v nastavení pohledu po poklepání na pohled - tam to najdete)
3-asi nějak ano, ale na to bych se vykašlal .... nebo nechte ISO pohled jako drát

Držím palce
JanB.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 456
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 15:33
Zdravím,

ohledně bodu 3:
například samozřejmě můžete změnit Vzhled materiálu na světlejší barvu.
V Inventoru úplně nahoře je rozklikávací menu materiálů. Když kliknete na ikonku vlevo dostanete se do Prohlížeče materiálů.
V něm Vámi vybranému materiálu můžete změnit Vzhled (dvojklikem na materiál, záložka Vzhled)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 16:07
Skúšal som to dať na nejakú studenú bielu - stále tá tmavá je omnoho tmavšia oproti svetlej. Mám pocit, že to bude skôr otázka tieňov a svetla a to už vôbec netuším, kde sa dá zmeniť.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 456
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 16:13
Aha, rozumím.

Tak si zkuste pohrát s Osvětlením.

Záložka Nástroje/Nastavení dokumentu.
Tam hned na první záložce Norma je nastavení Aktivní styl osvětlení.
Osobně mám nastaveno na Dvě světla.

Nebo pak zkusit v těch nastavení materiálu co jsem zmiňoval měnit/vypínat Odrazivost, Lesklost,...  
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 16:23
To je trochu složité. 
Pokud nepotřebujete "źivý" iso pohled na pozice apod., tak si klidně vystřihněte obrázek z modelu s bílým pozadím s dejte obrázek do výkresu místo iso pohledu.  
Je to jednoduché a nic neřeším. 
JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 16:28
noo cele toto "hľadanie ideálneho  riešenia" pre tento model je práve pre živé ISO
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 16:35
dal som 2 svetlá, v modeli sa to zmenilo, ale vo výkrese žiadna zmena, akoby sa menil len materiál, keď ho zmením
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 19:39
ďalší problém. Vzhľadom na to, že strechu mám odvodenú z vnútornej formy, ktorá je hore zošikmená do uhla (ktorý je kade tade po vzorcoch sin, cos, - či už pri presahu strechy, alebo výške celkového objektu) mi pri požiadavke uhla 0° vyhodí tento komponent chybu a tým pádom strecha zmizne. Cry
Ako by som dokázal "udržať" horné zošikmenie aj pri 0°?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 19:42
Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

No super Clap
Jen hledejte, ono to půjde, nebojte se!
1- zde to snadno asi nepůjde, je to celek, nicméně neumí už nové verze Inventoru šablony výkresů kde si pohledy předem nadefinujete ? Nebo používáte verzi 2017, ta je stejná jako 2016 co znám, ta to neuměla. Složitější postup by se ale našel, je li potřeba. Tohle Solid Edge umí velmi dobře pro podobné díly/sestavy pomocí šablon - ještě jsem to ale nepotřeboval.
2-samozřejmě - řídící součást by měla být vždy jako referenční -ve výkresovém pohledu pak reference skryjte (v nastavení pohledu po poklepání na pohled - tam to najdete)
3-asi nějak ano, ale na to bych se vykašlal .... nebo nechte ISO pohled jako drát

Držím palce

2 - viete to nejako presnejšie špecifikovať, skúšal som to nejako hľadať, podľa Vášho popisu, ale nepodarilo sa.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 456
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 20:12
Původně odeslal(a) mikeborecek mikeborecek napsal(a):

dal som 2 svetlá, v modeli sa to zmenilo, ale vo výkrese žiadna zmena, akoby sa menil len materiál, keď ho zmením

No někdy to myslím blbne. 
Zkuste vypnout u pohledu stínování a pak ho zase zapnout.
Případně vytvořit pohled znovu.

Snad to pomůže Wink
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2020 v 22:09
Původně odeslal(a) mikeborecek mikeborecek napsal(a):

Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

No super Clap
Jen hledejte, ono to půjde, nebojte se!
1- zde to snadno asi nepůjde, je to celek, nicméně neumí už nové verze Inventoru šablony výkresů kde si pohledy předem nadefinujete ? Nebo používáte verzi 2017, ta je stejná jako 2016 co znám, ta to neuměla. Složitější postup by se ale našel, je li potřeba. Tohle Solid Edge umí velmi dobře pro podobné díly/sestavy pomocí šablon - ještě jsem to ale nepotřeboval.
2-samozřejmě - řídící součást by měla být vždy jako referenční -ve výkresovém pohledu pak reference skryjte (v nastavení pohledu po poklepání na pohled - tam to najdete)
3-asi nějak ano, ale na to bych se vykašlal .... nebo nechte ISO pohled jako drát

Držím palce

2 - viete to nejako presnejšie špecifikovať, skúšal som to nejako hľadať, podľa Vášho popisu, ale nepodarilo sa.

Ne vše se dá popsat jako tutorial a tahle doba mně osobně víc volného času rozhodně nepřinesla.
Nevím jaké máte zkušenosti a jak pracujete. Nicméně jak určit vlastnost výskytu součásti (či jak se to v Inventoru jmenuje) nebo sestavy jako referenční, není rozhodně nic těžkého. Vím o čem je řeč. 
Myslím ale, že na dotazy příliš chvátáte a přeskakujete základy. Vraťte se trochu ke kořenům Inventoru a postupujte systematičtěji a samostatněji...... 
Zkuste se znova podívat na začátek diskuze. 
Radu zde najdete, školení si ale zajistěte sám.
JanB.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2020 v 08:07
Včera som prešiel komplet 2 video tutorialy (už sa chystám na Youtube). Boli tam len strohé základy. Keď pokladám otázku na tomto fóre, tak sa pred tým samozrejme nejakú chvíľu snažím googliť. Ale už mám skúsenosti s mojím bývalým kolegom, ktorého som učil AutoCAD, že niekedy pre neho pár dní googlenia a možno ako taký výsledok (ak vôbec nejaký), je pre mňa popis postupu na niekoľko riadkov. On je rád, že dostal priamy návod (a ušetril čas), ja som rád, že som mu pomohol a mohol posunúť znalosti ďalej. Robím to ešte aj dnes, keď mojím kolegom nieje, pretože viem, že je dosť frustrujúce, keď človeku niečo nejde a potrebuje pár dobrých rád. Odhliadnuc výukového procesu, ktorým človek prejde pri hľadaní tech. riešenia na svoj problém.

Verím, že menej voľného času, ktorý Vám ostal v tejto dobe sa odzrkadlí na finančných prostriedkoch, ktorými môžete živiť svojich blízkych. Mne žiaľ táto doba priniesla len viac voľného času. Tak aspoň strávim čas niečím, čo ma baví.

Ak nemáte čas prispievať, tak neprispievajte. Možno sa nájde niekto iný, ak nie, ostávajú mi voľné dni na googlenie Wink
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2020 v 12:31
Je mi líto vaší reakce, úmysl poradit jsem měl dobrý. Sám jsem zde rady hledal též a tohoto fora si velmi vážím.
Osobně ale vyznávám cestu větší samostatnosti s malým nakopnutím, teprve pak se naučíte dojít k cíli i více cestami a lépe přemýšlet.
Nechci vás mentorovat či se jakkoliv povyšovat, to určitě ne, zejména pokud nejste zjevně v nejlepším rozpoložení jak je vidno z vaší reakce.
Vím co je pokora a vůle pomoci či poradit, vy ale na to máte jiný pohled. Školitele vám dělat nemohu, možná někdo jiný.
Nebudu vás tedy dále obtěžovat neužitečnými radami.
Děkuji

JanB.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 936
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2020 v 17:57
Trochu bych se zapojil do diskuze.
Na vaši "skříňku/rozvaděč" je spousta různých možností, jak se k plné automatizaci dostat.

Je to velmi jednoduchá součást, kde je docela jednoduché jít právě cestou víceobjemového tělesa. Ale zároveň doporučím, projít si "odvozené komponenty" ("víceobjem" a jeho rozpad je "zkratka práce" tuším od nějaké 2009/10 - dříve to šlo udělat stejně, jen na víc kliků... - pro automatizaci je dobré tento postup znát) Mimochodem, podobně se dají načíst i parametry do tabulky parametrů z jiného modelu (lepší než načítat z xls) - to jde též 2ma postupy (jedno je přes odvozenou součást, druhé je přímo "propojení" parametrů).

Zároveň bych doporučoval znovu si projít a promyslet základní (zdrojový) model. S ohledem, na změny jej udělat více stabilní. Tedy ve vašem případě zahodit funkce sin, cos a pod. a jít do toho více "graficky" (třeba přes pohled z boku) kótou úhlu, nebo si pomoci přímo rovinou, kterou teprve promítnete (zadání úhlu + i -). A na tomto začít stavět střechu... (není problém si udělat více "konstrukčních" rovin, prvků tak aby se člověk dostal k tomu co chce)

Dobrý parametrický model musí ustát všechny změny, které po něm budete chtít. U promítání do náčrtů bych se trochu zastavil: zde si dejte pozor, aby to co promítáte nemizelo, nebo se "nebortilo" při změně rozměrů. Taktéž pozor, aby náčrty neztrácely souřadný systém... (změnou počtu ploch, nebo velkou změnou geometrie)

Mimochodem můžu Vám s klidným svědomím říci, že první parametrický model časem stejně zahodíte a uděláte jej celý znovu (prostě zjistíte, co jste na začátku zapomněl - téměř nikdy nejde udělat napoprvé 100% dokonale - to by se muselo znát kompletní použití. A i tak zjistíte časem, že něco bylo dobře a něco Vás otravuje...) Většinou k podobnému stavu dojdete i po 20 letech praxe, protože někde něco je jinak, než se zdálo na začátku... Takže cesta parametrizací je, jen je potřeba jí postupně prošlapat (ale tím se člověk hodně naučí).

Možná by se Vám mohla časem hodit i znalost iSoučástí a iSestav (tabulkové prvky - jeden zdrojový model a jednotlivé členy řízeny tabulkou).

Bohužel Inventor moc nemá rád "typové výkresy". Podobně je to u parametrických modelů - ty se pořád různě hýbou a prostě žijou vlastním životem (něco zakotvit jde, něco ne).

PS: Občas bude jednodušší ohnout svoje myšlení, než přeprat Inventor :-D
(třeba Isometrii bych spíše volil jen "drátovým modelem" bez barev) Případně někde na Youtube se válí návod, jak dělat "průhledné" nebo rovnou řezané díly do výkresů.

Ještě trochu odskočím - řešil jste viditelnost základního modelu, buď zmiňované reference, nebo pohledat vypínání jednotlivých prvků v pohledu výkresu (třeba v návaznosti na pohledové reprezentace nebo úroveň detailů).
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 936
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2020 v 18:05
"Referenční součást" - strukrura rozpisky v sestavě u dílu/sestavy nastavena na "Referenční".

PS: Rada od Rys-KT4 je velmi dobrá (projít si základy a návaznosti).
U sestav, nejen cvakat k sobě díly, ale i právě Struktury rozpisky, pohledové reprezentace a úrovně detailů. Ve výkresech, na to jsou právě jisté návaznosti... (viditelnost ojdektu v pohledu, chování objektu v pohledu).
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2020 v 20:37
mezi elegantní řešení tohoto problému bych zařadil více-objemové těleso ze kterého bych vytvořil jednotlivé díly sestavy, nebo modelování pomocí skeletonu. Každá ta metoda je jinak náročná a má jiné možnosti práce s jednotlivými díly sestavy.
Trochu narychlo bez přípravy jsem udělal video na skeleton. Snad je srozumitelné. Na videu modeluji jen některé části, protože princip je stále stejný (podobný).
Je tam i stručně naznačeno řízení skeletonu v sestavě.
Nová velikost = nová verze = kopírovat návrh + přepis parametrů



Upravil issin - 09.lis.2020 v 21:01
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.