Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1747 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresový výstup množstva podobných objektov

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2020 v 12:06
Ďakujem veľmi pekne za Váš čas ohľadom vytvorenia videa - teraz mi je všetko oveľa jasnejšie. Ako sa hovorí, je lepšie raz vidieť ako 100x počuť - v tomto prípade čítať.

Medzičasom sa mi podarilo vytvoriť .ipt, kde mám všetky časti ako objemové telesá prenesené do .iam.
V čom je výhodnejšie mať zaväzbené časti ako to máte Vy na videu, oproti vytvoreniu všetkých častí v jednom .ipt?

Podarilo sa mi ipt/aim dostať na výkres, ale po skrytí nejakej časti (napr. strechy), či už v ipt alebo iam sa mi tá časť neskryje vo výkrese. Je potrebné po skrytí nejakej časti nahodiť pohľady na výkres nanovo?

Je možné nastaviť dĺžku vynášajúcej čiary kóty fixnú, tak ako sa to dá v AutoCADe?


Upravil mikeborecek - 13.lis.2020 v 12:24
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2020 v 17:51
Metoda tvorby přes více-objemové těleso nemusí být vždy tou nejlepší variantou, protože jednotlivé komponenty sestavy jsou odvozené z jednotlivých objemů (těles( zdrojového ipt. Takže po otevření ze sestavy zjistíte, že nemají historii.
Na videu je tvorba pomocí skeletonu. Velkou výhodu vidím v tom, že jednotlivé komponenty mají svoji historii modelu a tím jdou (podle mne) pohodlněji editovat. Další co se mi líbí je že nemají vztah k okolním komponentám, jsou vázány pouze na skeleton. Dále vyzdvihnu možnosti řízení celého modelu úpravou skeletonu.
Pokud je vše "vázáno" na skeleton tak to má zpravidla společný počátek, tedy stačí vazbit základní roviny, nebo umístit jednoduše ukotvené v počátku a nehrozí nekonzistence vazeb po editaci komponenty.
Ve videu jsem opomenul dát skeleton jako referenční (aby nelezl do rozpisky) a dát mu neviditelnost.
Viditelnost komponenty by měla jít řídit zcela normálně, přes reprezentace a úrovně detailů v modelu sestavy.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2020 v 20:17
Tak skúsil som To po Vašom a je to oveľa lepšie, že jednotlivé dielce nie sú na seba naviazaní ale len na základnú formu (skeleton).

skúšal som v .iam aj skrývať jednotlivé dielce. Ručne to šlo ale cez iLogic to vyhodilo nejakú chybu:

If Parameter("M16") = False Then
	Component.IsActive("beton vinkle:1") = True
	Component.IsActive("beton M16:1") = False
Else
	Component.IsActive("beton vinkle:1") = False
	Component.IsActive("beton M16:1") = True
End If
"Chyba v pravidle: zobrazenieTypy, v dokumentu: sachta.iam

Component.IsActive: Stav potlačení komponenty beton vinkle:1 nelze změnit.
Aktivní úroveň detailů v: sachta.iam není vlastní úroveň detailů."


Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2020 v 20:35
iLogic zvládám spíše stylem pokus omyl takže je pro mne těžké říct co je ve vašem kódu špatně. Rovněž nevím odkud čerpáte parametr M16 (na co je vázán).
Při chvilce něco zkusím na modelu z videa, strpení ...
... zkusil jste v sestavě vytvořit v reprezentaci novou úroveň detailů do které se promítnou požadavky na zobrazení komponent?
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 17:49
tak jsem si našel chvilku na pokus
- Vytvořil jsem komponentu part6 (variaci na part5) a vložil jsem jej do sestavy, ponechávám viditelnost u obou.
- V sestavě jsem vytvořil vlastní úroveň detailů
- V sestavě jsem vytvořil uživatelský parametr "test" typu ANO/NE
- Vytvořím pravidlo "viditelnost" tak jak jej máte vy.
- Měním parametr "test" z "True" na "False" a zpět.
Vše funguje jak má.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 17:55
Tak asi mám niečo zle, idem skúšať :)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 17:57
prověřte že řídící parametr ("M16") je typu True/False a že máte ve stromě sestavy ve složce "Reprezentace" vytvořenou vlastní úroveň detailů.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 18:10
už to ide. Big smile

Čo vlastne znemená úroveň detailu? Prečo to nefungovalo pri Hlavnom?

Viem do formulára pridať to aby sa pravidlo spustilo pri zmene stavu "M16" automaticky?
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 19:19
v ilogic je někde v oddíle "Dokument" funkce k okamžité aktualizaci dokumentu
Nebo na kartě Správa oddíl iLogic spouštěč událostí
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 19:54
Predpokladám, že cez iLogic sa bude dať prideliť konkrétna šrafa pre konkrétny objekt?
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 20:13
V tomto opravdu nemohu sloužit. Ke šrafování jsem kdysi našel článek který se zabýval nastavením šraf k materiálu.
A dosud jsem to nepotřeboval. Takže nepomohu.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 20:19
Ďakujem za navedenie.

Viete mi prosím poradiť ešte jednu vec. Je možné nejako dostať parametre z iam/ipt do výkresu?
potreboval by som funkciu:
ak je výška objektu (konkrétny parameter pri forme ktorá riadi celý objekt) 
<=1500 tak do kolonky v razítku vo výkrese napíš "uholník 90x90"
>1500 -//- "uholník 150x150"
...
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 61
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 20:36
Dobrý den,

Já to řeším tak, že udělám řídící skeleton, který potom vložím do sestavy jako referenční součást a tím jak ho měním pomocí pravidla, tak podle toho se mi mění všechny součásti.

Odkaz na moje video:
https://www.youtube.com/watch?v=sio6C9gXA04

Pokud budete mít zájem, pošlete mi e-mail na martin.depta@moris.cz a já vám pošlu PaG, aby jste si mohl prohlédnout jak "Parametry" tak pravidla.
Pracuji ve verzi 2021.

Martin Depta
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.lis.2020 v 20:45
Máte-li někde v modelu tyto rozměry je možné je jednoduše propisovat do iVlastnosti.
Dejme tomu, že máme v modelu rozměry d0 a d1.
Potom stačí otevřít parametry (ikona fx) a na konci řádku zatrhnout Exportovat, pravým tlačítkem myši na řádku exportovaného parametru vyvoláte menu a zde můžete vybrat formát uživatelského parametru.
Dále otevřu iVlastnosti, vyberu si potřebnou iVlastnost (např. Popis) a do kolonky napíšu "=úhelník (d0> x (d1>" po stisku Použít by se měly názvy parametrů změnit na hodnoty. Všechny závorky jsou ostré < >, v textu jsou kulaté protože ostré se používají k formátování textu.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.lis.2020 v 09:15
Původně odeslal(a) madep madep napsal(a):

Dobrý den,

Já to řeším tak, že udělám řídící skeleton, který potom vložím do sestavy jako referenční součást a tím jak ho měním pomocí pravidla, tak podle toho se mi mění všechny součásti.

Odkaz na moje video:
https://www.youtube.com/watch?v=sio6C9gXA04

Pokud budete mít zájem, pošlete mi e-mail na martin.depta@moris.cz a já vám pošlu PaG, aby jste si mohl prohlédnout jak "Parametry" tak pravidla.
Pracuji ve verzi 2021.

Martin Depta

Áno, presne takýto postup je odporučený v tomto vlákne
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2020 v 18:41
K těm reprezentacím. Zpravidla v hlavních reprezentacích (pohledové i úrovně detailů) je zobrazeno vše co je v modelu. V ostatních je zobrazen požadovaný, pozměněný, stav modelu. V nápovědě INV je to slušně popsáno a na toto téma je i spousta textů v internetu.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2020 v 19:20
Původně odeslal(a) issin issin napsal(a):

Máte-li někde v modelu tyto rozměry je možné je jednoduše propisovat do iVlastnosti.
Dejme tomu, že máme v modelu rozměry d0 a d1.
Potom stačí otevřít parametry (ikona fx) a na konci řádku zatrhnout Exportovat, pravým tlačítkem myši na řádku exportovaného parametru vyvoláte menu a zde můžete vybrat formát uživatelského parametru.
Dále otevřu iVlastnosti, vyberu si potřebnou iVlastnost (např. Popis) a do kolonky napíšu "=úhelník (d0> x (d1>" po stisku Použít by se měly názvy parametrů změnit na hodnoty. Všechny závorky jsou ostré < >, v textu jsou kulaté protože ostré se používají k formátování textu.

Buď som to nepochopil, alebo to neviem nájsť. Parameter z iam som exportoval (zaškrtol políčko v parametroch). V iam iVlastnostiach/uživateľské vidím tento konkrétny parameter, ale vo výkrese ho neviem nájsť.

Popíšem to inak.

v zostave .iam mám v parametroch "výška"
vo výkrese .dwg potrebujem, aby sa mi vo folmulári alebo priamo v razítku menil popis, podľa parametra "výška".
ak je "výška"<1000 tak "uholník"
ak je "výška">1000 tak "Elko"
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2020 v 20:45
Držme se příkladu, že na výkrese máme v razítku definováno pole "popis" které automaticky načte iVlastnost "popis" z modelu.
V modelu doplním do iVlastnosti "popis" KROUŽEK a v razítku se mi to propíše.
Mám-li potřebu v popisu zobrazovat nějaký rozměr potom do pole "popis" napíši =KROUŽEK ⌀<d0> potom se mi do razítka propíše KROUŽEK ⌀300 (d0 = 300mm).
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.