Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1649 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jaký plotter?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jaký plotter?
    Zasláno: 09.pro.2020 v 20:27
Dorucovani tistenych vykresu posledni dobou pokulhava, tak si zacinam pohravat s myslenkou, jestli nakonec nebude preci jen lepsi si poridit nejaky A1 plotter. Co jsem se dival, tak zakladni modely jsou nekde pod 20 tis bez DPH, coz neni takova hruza.

Co by me ale zajimalo z Vasich zkusenosti - umi nektera ze znacek HP / Canon / Epson to, ze kdyz plotteru dojde nejaka barva, tak bez ni tiskne dal? Anebo prestanou tisknout, a zacnou stavkovat?

Toto me desne iritovalo na tiskarne OKI. Naopak aktualni brother ma primo v menu moznost “pokracovat”, takze se z udajne “prazdne” cartridge da vytezit jeste hafo stranek ...
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 923
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.pro.2020 v 20:38
Zdarvím,
ja mám HP DesignJetT120. A ten dostatočne včas povie že o chvíľu bude treba vymeniť náplň. Ale ubezpečí že zatiaľ môžete kľudne tlačiť a vymeniť ju bude treba až vtedy keď Vás na to vyzve...Ale naozaj, keď treba meniť náplň, tlač sa zastaví a vyžiada si vymeniť príslušnú náplň. Či je to vždy načasované až po vytlačení práve tlačeného výkresu na 100% neviem...ale mne to vždy zahlásilo medzi jednotlivými tlačenými výkresmi, nikdy nie vo fáze tlačenia výkresu...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 686
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 07:23
Když jsem začínal s projektováním sám na sebe, tak jsem taky zvažoval, zda využívat služeb reprografie a nebo si tisknout a skládat výkresy sám, jako v bývalém zaměstnání, kde jsme si to tiskli a skládali sami. Když jsem si spočítal kolik by mě to vyšlo v reprografii, tak jsem si pořídil plotr HP DesignJet T120. Náklady i s papírem jsou pod 1,-Kč/A4. Když koupíte roli s přesnou šíří 594mm, tak se výkresy ani nemusí ořezávat. vypadne to z plotru a jenom se to poskládá. Navíc si u toho člověk i odpočine a beru to jako odměnu za dokončený projekt. Vlastní plotr tedy mohu jenom doporučit, dávno už se mi zaplatil.
Co se týká závad, tak za ty 3 roky tisku mi odešel akorát vozík s nožem, který se dá uživatelsky vyměnit.  
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 08:21
Tak ono já to třeba zase mám tak, že mi reprografie přijde lepší. A0 u nich stojí cca 26-36 Kč (tisknu jen ve stupních šedi), navíc to dostanu bez práce poskládané (ohromná úspora času). Jenže už druhý/třetí rok nebydlím v dosahu reprografie, a kor teď před vánocemi velmi drhne doprava vytištěných výkresů (posledně místo slibovaných 2 dnů šly výkresy dnů 5). Což je asi ten zásadní důvod, proč jsem o plotteru začal uvažovat. Navíc dělám doma, a další krávu tu mít moc nepotřebuji. A taky tisky na plotteru jsem si užil před lety v zaměstnání, a největší peklo na tom bylo vždycky to skládání, kolik na tom člověk zabil času ...

Co je podle mě velká škoda, že patrně neexistují (?) jen černobílé plottery. Barevně tisknout nepotřebuji, ale jsem nucen živit všechny ty barevné náplně. Proto ten můj dotaz, zdali je nějaký výrobce, který když v ploteru dojde barva, ale černá furt bude, jestli to bude tisknout dál? Viz ta zmiňovaná (proklínaná) tiskárna OKI - tisknul jsem černobíle, ale jak došel barevný toner, tak šlus; smůla.
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 686
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 08:28
Já tisknu v barvě, takže tam ta reprografie vychází dráž. Já to skládání mám opravdu jako relax, že si člověk po tom nekonečném koukání do monitoru trošku odpočine. 
S dosahem reprografie problém nemám, protože jsem si zařídil kancelář v baráku, kde je dole reprografie a v blízkém okolí další 2, ale přesto mi ten vlastní tisk vychází líp.
Co se týká používání barev, tak pokud má plotr samostatnou černou náplň, tak by pro ČB tisk měl používat pouze ji a ty barevné se nespotřebovávají a nebo jenom minimálně ... ale to je spíš dotaz na technika od plotru ...
Co se týká té T120, tak když dojde barva, tak se zastaví a čeká na výměnu ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 08:32
Ano, to by u té OKI člověk čekal taky, že když tiskne jen ČB ... :-)

Proto poučen, se radši ptám. S plottery Canon / Epson tu někdo zkušenosti nemá?
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 686
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 08:40
OKI mám laserovku A4ku multifunkci ... v konfiguraci se jí musí nastavit pouze ČB tisk, pokud se to neudělá, tak používá i barevné tonery. Byl jsem na to prodejcem upozorněn. Takže standardně mám nastavený ČB tisk a pokud něco potřebuju barevně, tak si to pro tu tiskovou úlohu na chvíli zapnu ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2020 v 09:40
Hm, to by byla taky zajímavá informace, jestli takovouto funkci (možnost nastavení ČB tisku) nějaký plotter má (aby se nedožadoval barevných náplní, či jejich výměn)?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3540:VIPJak správně přepravovat ploter HP?
Tip 2419:VIPTisk z AutoCADu na multi-roll DesignJet 1050C+ .
Tip 514:VIPPrůvodce přidat plotr (Add a plotter wizard) zhavaruje při přidávání systémové tiskárny (ADDPLWIZ.EXE).
Tip 336:VIPJak tisknout velký dokument na plotr s nedostatkem paměti RAM?
Tip 224:Pomocí OLE jsem do výkresu vložil tabulku z EXCELu. Na obrazovce je v pořádku, ale na plotteru se nevykreslí!
Tip 2204:VIPJak tisknout z DOS okna (např. COPY) na USB zařízení?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.