Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4206 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit zaciatky

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 78910> archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2021 v 09:35
no ak sem to nasiel spravne tak dam "subor" - "otevrit" kliknem na sucastny central model a dam "vytvorit mistni"
tym vytvorim novy centralny model ktory uz bude fungovat nezavisle od toho povodneho
mam to dobre? nechcem spravit nejaku blbost a nebude mi fungovat ani jeden

mame bytovku...povodna sa uzavrela a ide sa robit identicka len s miernimi zmenami tak nech to ma 2 revity
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2021 v 11:12
Jestli máte stávající centrální model, tak pusťte Revit, přes Otevřít vyberte tento stávající, ale neotevirejte, dole v panelu zatrhněte Odpojit od centrálního,  a teď OK pro otevření. Tím vznikne nový centrální model, který uložíte, vše synchronizovat včetně pracovních sad a můžete pracovat. 
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2021 v 15:24
ahoj
da sa nejako stena upravit aby bola v obluku a zaroven v spade?
alebo ako to vymislet???
vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/1111.png

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2021 v 15:41
Dá, ako stěna na místě,  pomocí Přechod tažením. 

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.říj.2021 v 22:43
ahoj
v menu "správa" materialy si premenujem material...dam použit a Ok...ale ked otvorim projekt na novo ten material sa premenuje na povodny
ako to premenujem aby nazov ostal? vdaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2021 v 10:21
Nezapomněl jste synchronizovat, pokud pracujete na lokální kopii centrálního modelu? Jinak by to takhle mělo fungovat. Pak si ještě ujasnit rozdíl mezi názvem materiálu a názvem vzhledu materiálu, ale to by na přejmenování nemělo mít vliv.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2021 v 10:09
DOBRÝ DEŇ
v skladbe podlahy ma zadane zobrazovanie povrchovej šrafy


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/1_2021-11-03_10-06-54.png



alev podoryse sa mi ta srafa nezobrazuje


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/2_2021-11-03_10-08-53.png



viete mi poradit prosim???
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2021 v 13:45
Překrývající jiná podlaha? Vypnuté zobrazení povrchu podlahy v půdoryse (VG)? Špatná definice - měřítko?
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2021 v 12:11
ahoj
ako prepisem pomenovania ciar?
tie ktore som si vytvoril mi idu ale nie co boli povodne v revite nie
da sa to?
alebo je tu nejaky filter ciar aby sa mi ponukali len tie ktore chcem?
dakujem
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/ciari.png

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2021 v 13:51
Ty v hranatých závorkách jsou systémové, ty nejdou přepsat.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.lis.2021 v 22:22
ahoj
mam nastavenu stenu aby sa mi zobrazovala oranzovo ale aj tak je v reze stale seda
viete mi poradit kde to mam nastavene zle
vdaka


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/xps.jpg


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1093
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 08:00
Zkuste prosím, v nastaveni materiálu položky "Vzor" změnit z <Žádné> na např. Solid...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2021 v 15:56
Původně odeslal(a) splonk splonk napsal(a):

Zkuste prosím, v nastaveni materiálu položky "Vzor" změnit z <Žádné> na např. Solid...
Nebo i jinak, pokud používáte Hrubé (Coarse) zobrazení, tam se vzhled definuje v typech stěny, ne v materiálech.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2021 v 18:47
ahoj
da sa niekde nastavit aby ked si vytvorim novy rez uz bol v zobrazen ake chcem
mierka 1:50 uroven detailu styl zobrazeni a nemusel si to stale naklikavat
vdaka
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1093
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2021 v 21:12
Ano da, ve vlastnostech pohledu nastavte, aby se vám pohled vytvářel na základě předem připravené šablony, ve které si všechny tyto věci předem nastavíte...

JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2021 v 22:01
ahoj
kde nastavaim styl ciary ktora zobrazuje rez?
chcem bodkociarkovanu ale ukazuje mi plnu
skusal som cez VV nastavenia viditelnosti ale tam sa to upravit neda
vdaka
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1093
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2021 v 22:59
viz obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2021_11_14_01.png



... a pozor...
v "object styles" se nastavuji VÝCHOZÍ hodnoty zobrazení
v "VV" se pak přepisují...

a je dobré, si v tomto udělat pořádek...☝
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2021 v 12:32
ahoj
revit mi stale uklada kopie suborov 0001,0002
ako to mam vypnut aby mi nevytvaral taketo save?
vdaka
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 78910> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.