Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3611 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

HP Designjet 500

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: HP Designjet 500
    Zasláno: 12.bře.2021 v 19:55
Poradí někdo s plotrem HP Designjet 500, nechce mi načíst jednu barvu a je prakticky nová
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2021 v 20:34
Dobrý den,
je nová - nově koupená a zároveň s neprošlou expirací?
Měl jsem zkušenost, že jsem koupil novou barvu do HP550, ale ležela v obchodě řadu let. A HP je má čipované... (nějaká kontrola na datu (???)).
Ale to jsem tenkrát nevěděl, až servisák mě vyvedl z omylu.
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2021 v 20:42
Ano byla nová, neoriginální, v tiskárně je sotva měsíc, ale normálně jsem na ni tisknul
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 11:42
Myslím si, že problém bude v tom, že to je neoriginálka.
Plotry od HP si to elektronicky hlídají. Moje zkušenost.
Všeobecně to hlídání je naprd. Pravidelně vyhazujeme nespotřebované náplně, protože ten pitomý plotr oznámí jakousi chybu, která znamená, že je náplň stará. 
Nejsmutnější je to, že i když nepotřebujete barvu, která Vám dojde, tisknete jen černobíle tak ji stejně musíte koupit, aby se plotr rozeběhl. A mluvím o té řadě 500 (máme ho také - v min. příspěvku jem se překlikl).


Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 11:57
koukal jsem že existují nějaké elektronické dekodéry které toto vyřeší, má s tím někdo zkušenost?
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Stav: Offline
Bodů: 1687
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 08:24
My máme roky HP DesignJet 500 a nikdy sme nemali problém so starými náplňami. Používame ale originálky. Píše síce v menu, že je expirovaná ale normálne funguje. V minulosti, keď bol problém s náplňami, tak bol skôr preto, že bol vadný chip na náplni (to sa reklamuje u dodávateľa), alebo bolo potrebne čistenie plotra a zarovnanie hláv. Prípadne len bolo treba vyčistiť kontakty na náplni a vo vozíčku.
Zpět nahoru
JKortus Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.lis.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Fusion
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKortus Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 08:46
Tady jde o jiný případ. Výrobce se snaží bránit proti padělkům spotřebního materiálu. A Richard se snaží tuto ochranu obejít.

Je otázka, zda to ten výrobce dělá proto, aby prodal více svých tiskových náplní, nebo aby ochránil kvalitu tisku a uživatele před problémy. Nicméně s originálními náplněmi by tenhle popisovaný problém nevznikl.
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 11:28
Vždy kupujeme originál náplně a po expiraci, ještě chvilku jedou, ale potom to vyhodí chybu a když vložím novou, tak plotr jede zase dál. Když vložím zpět starou po expiraci, tak zase chyba. Vložím novou a tiskne. Čistit kontakty jsem též zkoušel.
???

Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 12:22
Původně odeslal(a) bernardr bernardr napsal(a):

Vždy kupujeme originál náplně a po expiraci, ještě chvilku jedou, ale potom to vyhodí chybu a když vložím novou, tak plotr jede zase dál. Když vložím zpět starou po expiraci, tak zase chyba. Vložím novou a tiskne. Čistit kontakty jsem též zkoušel.
???

mě to už nejede ani když dám novou náplň, asi budu muset pozvat nějakého servismana, nezná někdo někoho z okolí Mladé Boleslavi
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 12:25
Původně odeslal(a) JKortus JKortus napsal(a):

Tady jde o jiný případ. Výrobce se snaží bránit proti padělkům spotřebního materiálu. A Richard se snaží tuto ochranu obejít.

Je otázka, zda to ten výrobce dělá proto, aby prodal více svých tiskových náplní, nebo aby ochránil kvalitu tisku a uživatele před problémy. Nicméně s originálními náplněmi by tenhle popisovaný problém nevznikl.
ano chci to obejít protože mi přijde nesmysl kupovat do starýho plotru který mám jen na výkresy kupovat barvy za nesmysl a vyhazovat se mi ho nechce na to tiskne zase dobře
no ještě teda zkusím origo barvu a uvidím
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 12:28
Původně odeslal(a) JKortus JKortus napsal(a):

Tady jde o jiný případ. Výrobce se snaží bránit proti padělkům spotřebního materiálu. A Richard se snaží tuto ochranu obejít.

Je otázka, zda to ten výrobce dělá proto, aby prodal více svých tiskových náplní, nebo aby ochránil kvalitu tisku a uživatele před problémy. Nicméně s originálními náplněmi by tenhle popisovaný problém nevznikl.
myslím že výrobce brání jen svůj příjem a omezuje práva vlastníka tiskárny, tisknul jsem doposud střídavě na originál a neoriginál a nebyl problém, až teď a kvalita byla pořád stejná tak nevim
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Stav: Offline
Bodů: 1687
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 14:03
Môžu byť ešte upchaté trysky, ale ak to nejde ani s novou, tak môže byť zanesený ten plotrovský protikus, ja ho zvyknem opatrne vyčistiť vlhkou papierovou utierkou alebo vlhkou tyčinkou na uši, ale veľmi opatrne, aby sa tam nezachytili vlákna a nezatiekla voda. Plus je napravo odstrekávacia nádobka na atrament, ktorá môže byť zanesená. Je viac možností. Raz nám ten ploter netlačil lebo bola zacapkaná vodiaca tyč.
Čo presne Vám píše ten ploter?
Ak nie ste technicky zdatný do techniky, tak odporúčam naozaj radšej servisáka.
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 14:38
Původně odeslal(a) Buba Buba napsal(a):

Môžu byť ešte upchaté trysky, ale ak to nejde ani s novou, tak môže byť zanesený ten plotrovský protikus, ja ho zvyknem opatrne vyčistiť vlhkou papierovou utierkou alebo vlhkou tyčinkou na uši, ale veľmi opatrne, aby sa tam nezachytili vlákna a nezatiekla voda. Plus je napravo odstrekávacia nádobka na atrament, ktorá môže byť zanesená. Je viac možností. Raz nám ten ploter netlačil lebo bola zacapkaná vodiaca tyč.
Čo presne Vám píše ten ploter?
Ak nie ste technicky zdatný do techniky, tak odporúčam naozaj radšej servisáka.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101854/IMG_20210314_141029_01.jpg


Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2020/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 372
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2021 v 14:38
Jen malá poznámka, u této tiskárny jsme používali prošlé a myslím, že i neoriginální barvy. Plotr neměl problém. Jednou jsem se o tom bavil se servisákem a dostal jsem info, že to ovlivňuje firmware tiskačky.
Rychle mi rozmluvil můj pokus o aktualizaci....
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2021 v 18:30
Původně odeslal(a) MILKA MILKA napsal(a):

Jen malá poznámka, u této tiskárny jsme používali prošlé a myslím, že i neoriginální barvy. Plotr neměl problém. Jednou jsem se o tom bavil se servisákem a dostal jsem info, že to ovlivňuje firmware tiskačky.
Rychle mi rozmluvil můj pokus o aktualizaci....
to bude možná ten problém, musel jsem kuli novým hlavám aktualizovat firmware a proto to asi hází chybu
Zpět nahoru
Richard_HP Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.bře.2021
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Proces Designer
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Richard_HP Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2021 v 10:24
Neporadí někdo jak dostat tiskárnu do továrního nastavení? Nějak se mi nedaří ji stále zprovoznit.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1289:VIPNelze tiskout z Microstation na HP DesignJet 500?
Tip 5398:Jak vytisknout informační stránku na HP DesignJet 500?
Tip 2679:Kolik paměti je optimální mít v plotru HP DesignJet 500 pro tisk CAD výkresů formátu A0 a kolik paměti lze do plotru přidat maximálně?
Tip 10256:VIPJak tisknout na HP Designjet 500/800 z AutoCADu ve Win8/8.1?
Tip 9079:VIPVýběr tiskárny/plotru v AutoCADu přepíná zpět na "Žádný".
Tip 1018:VIPProblém s tiskem (např. dvě úlohy ve frontě) na HP DesignJet 500/800 z Windows 2000 (tajná volba driveru).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.