Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3410 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna tloušťky plechu v Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
michaltopic Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna tloušťky plechu v Inventoru
    Zasláno: 16.bře.2021 v 14:45
Zdravím.

Vytvořil jsem v Inventoru plech, udělal na něm několik ohybů a výřezů a teď jsem zjitil, že potřebuji, aby ten plech neměl 4mm, ale 5mm. Bohužel se mi nedaří to změnit. Jde to vůbec? Nebo jaký je správný postup?

Používám INV 2021

Děkuji a omlouvám se, pokud tu ta otázka již je. Jsem tu nový, začátečník.


MT
MT
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 14:58
Tohle určuje styl plechu.
Můžete si vybrat z existujících, nebo přepsat tloušťku přímo zde.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/2021-03-16_14-56-46_2021-03-16_14-57-43.jpg

Zpět nahoru
michaltopic Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 16:09
Ano, toto jsem zkoušel. Ale plech, který už byl naohýbaný, se zdeformoval. Většina ohybů zmizela. Podle mne je to něco jako kdyby po změně tloušťky plechu nešly udělat ohyby tak, aby vypadal jako původní plech. Měnil jsem tloušťku ze 4mm na 5mm. Pomohl jsem si, ž jsem to vymodleoval znovu, ale rád bych věděl, co jsem dělal špatně. V Solid Edge změna tloušťky plechu zafungovala. Tady se mi zdá, že se to pere (ohyb vně/uvnitř, radius ohybu ...). I tak děkuji z odpověď.
MT
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 410
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 16:58
Smile
Asi není třeba připomenout, že každý program má jiné jádro a plechařina v SE moc srovnání (tedy konkurenci) nemá.
Každý má ale něco, SE je na plechy mohutný ale přísný, Inventor je liberálnější, nezastaví jej ani různá tloušťka materiálu - opracování (ostří, slepé díry, odfrézovaný materiál apod.).
Nicméně bych se podíval jak je plech modelovaný a u každé významnější změny (síla plechu) bych odstranil rozvin a po změněně jej udělal znova -to propojení změny moc rádo nemělo.
Aby ale změna tloušťky zničila model se mi moc nezdá, kde ji měníte - parametrem nebo v preferencích/nastavení plechu modelu.? Není tam nějaké omezení velikosti rádiusu ohybu vzhledem k síle plechu apod.?
JanB.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 17:19
Tenhle postup normálně funguje. Pravděpodobně to bude problém konkrétního dílu. (Poslední dobou dělám s plechem dost často a tohohle bych si všimnul)
Zkuste ho sem nahrát, podívám se na něj. 
Zpět nahoru
michaltopic Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2021 v 07:42

Připojené souboryzipuploads/101922/Píčník.zip

Ten název jsem nepsal, to dělal kolega :)

MT
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2021 v 08:31
Ten model má v sobě spoustu chyb, kvůli kterým to nefunguje tak, jak si představujete. Doporučuju si projít nějaký tutorial, jak se má s plechy pracovat.
- Pro modelování plechového dílu používejte nástroje k tomu určené (Karta Plech). Použití standardních modelovacích operací jako vysunutí, díra a podobně je sice možné, ale doporučil bych to spíš zkušenějším uživatelům a to jenom v případech, kdy na to standardní nástroje nestačí.
- Parametry jako je poloměr ohybu, velikosti výštipů a podobně jsou ve výchozím stavu propojeny s parametrem Tloušťka pomocí výrazů. Doporučuju to nechat tak, jak to je a pokud se rozhodnete je měnit tak je potřeba pamatovat na to, že by měly být s tloušťkou nějak svázány (kromě speciálních případů)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/2021-03-17_8-22-03.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/2021-03-17_8-22-54.jpg


Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 410
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2021 v 15:26
Ano, to je ten drobný rozdíl, zde vás Solid Edge prostě dál nepustí, pokud děláte plech špatně.
Špatný plechový model v prostředí plechů jednoduše udělat nejde.
Ono to ale pro Inventor platí také, prostředí plechů prostě má svá pravidla, která není dobré obcházet, nevím li dobře co chci udělat!
Pokus/Omyl není vždy optimální cestou, studijního materiálu jsou ale nepřeberné hromady.
JanB.
Zpět nahoru
michaltopic Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2021 v 09:20
To víte, prskli mě sem a makej. Tak se snažím co to jde. Ohledně tohoto plechu jsem udělal řešení, že jsem ten plech vymodeloval znovu.
MT
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 410
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2021 v 09:58
Clap
Správný postup, tak makejte ať se daří.Smile
JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8304:Jak v Inventoru rozvinout plechová tělesa z jiných CAD aplikací?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 12956:Jak změnit tloušťku plechu v Inventoru?
Tip 5690:Nastavení tloušťky čáry v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,204 sekund.