Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4065 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Update AutoCAD 2022.0.1

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Update AutoCAD 2022.0.1
    Zasláno: 12.dub.2021 v 23:54
Byl vydán hotfix pro rodinu AutoCAD 2022. Opravuje problém publikování vícelistých PDF na pozadí. K dispozici je na Autodesk Account a v Desktop App.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
RICHI Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2006
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
ACAD2006
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RICHI Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2021 v 12:07
Autocad 2022 (konkrétně LT), bude použitelný až tak za rok. Nainstalováno a po měsíci se v něm nedá pracovat - procesor na 100%....návrat k 2021 - procesor u stejného souboru cca 8%...takže počkám na nějaký další update
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2021 v 13:24
Finální verze AutoCADu 2022 byla uvedena teprve před necelými 3 týdny. Pokud máte nějakou starší betu, doporučuji odinstalovat a nainstalovat verzi oficiální. O problému vytížení procesoru zatím nikdo nic nehlásil - nemůže jít o kolizi s driverem grafické karty, s antivirem nebo o poškozený uživatelský profil? Zkuste "Obnovit výchozí nastavení" z Windows menu Start.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 08:56
Já instaloval AutoCAD LT 2022 24. března, jakmile jsem se o nové verzi dozvěděl. Jsou to přesně 3 týdny. Za tu dobu jsem zatím žádné problémy s výkonem nezaznamenal.
Akorát jsem zaznamenal jednu menší chybu. Pokud je v AutoCADu otevřený jen jeden výkres, tak jej nelze zavřít křížkem v pravém horním rohu. Lze je zavřít jen křížkem na záložce nebo klávesovou zkratkou. Toto se projevuje, pokud je vypnuta záložka "začínáme".
Pak ještě jedna věc. V AutoCADu máme přidanou cestu, kde mám různé SHX soubory a tato cesta se nepřidala při automatickém nastavení z předchozí verze.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 09:15
Myslíte při vypnutém STARTMODE? Zkouším ve velkém AutoCADu 2022 a funguje. Nemáte dvouobrazovkovou konfiguraci?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 09:33
Ano, mám STARTMODE nastavené na 0. Co myslíte dvouobrazovkovou konfigurací? Používám sice 2 monitory, ale AutoCAD mám na jednom monitoru. Zatím jsem měl vytažený druhý výkres na druhý monitor jen párkrát. Jinak výkresy mívám v hlavním okně AutoCADu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2271/ACAD-zavření.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 12:30
To je divné - a nemáte ještě náhodou vypnuté SDI? Nebo není to ve Windows 7/8?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 12:48
SDI=0, je to defaultně, stejně jako v předchozí verzi AutoCADu LT 2021, kde není problém. Ale tam ještě nebyla možnost oddělit výkres od hlavního okna programu. V PC je Win 10 x64.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 13:36
Možná to tedy souvisí s tím oddělováním a kontrolou "document-less" prostředí. Nicméně na zavírání aplikace by měl sloužit křížek u okna aplikace, ne u dokumentu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2021 v 13:47
Křížek na zavírání aplikace funguje. Nefunguje křížek na zavírání výkresu, pokud je otevřen jen jeden.
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 370
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.dub.2021 v 13:25
Mohu potvrdit.
U mne se Autocad 2022 LT chová také tak (ale nemám s tím žádný problém)
Zpět nahoru
J.Urban Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.bře.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2022 LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2021 v 09:35
Původně odeslal(a) Petr75 Petr75 napsal(a):

...Akorát jsem zaznamenal jednu menší chybu. Pokud je v AutoCADu otevřený jen jeden výkres, tak jej nelze zavřít křížkem v pravém horním rohu. Lze je zavřít jen křížkem na záložce nebo klávesovou zkratkou. Toto se projevuje, pokud je vypnuta záložka "začínáme"....
U systémových oken v Autocadu LT "Vlastnosti", Externí reference" atd. zmizel křížek na zavření okna, musí se zavírat přes menu vyvolané pravým tl. myši. 
J.Urban
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20189
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2021 v 14:51
Myslíte u palet? U zadokovaných nebo plovoucích? Tento problém nepozoruji.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
J.Urban Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.bře.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2022 LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace J.Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2021 v 15:14
Ano myslel jsem palety, ale problém jsem vyřešil uvolněním ukotvení okna. Děkuji za vaši reakci.
J.Urban
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2021 v 15:29
Dnes jsem aktualizoval na 2022.1 a můj problém se zavíraní samostatného výkresu zmizel.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13051:Jak načíst 3D model z CATIA V5-6R2021 do PowerMill 2022?
Tip 13100:Mohu provozovat AutoCAD na MacOS 12 Monterey?
Tip 12876:Jak do PowerMill načíst soubory formátu Parasolid 33?
Tip 6268:AutoCAD s aktualizacemi (Update/SP, Bonus Pack).
Tip 6837:Jak zjistit nainstalovaný Service Pack v AutoCAD Civil 3D 2010?
Tip 13074:Při publikování DWG mapy s WMTS zdrojem do PDF je mapový podklad posunutý.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.