Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3661 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

CADexcel

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CADexcel
    Zasláno: 16.dub.2021 v 16:26
Nový - sice malý, ale šikovný - nástroj pro načítání bodů do AutoCADu, včetně AutoCADu LT - CADexcel. Je k dispozici samostatně zdarma (viz Download) nebo jako součást bonus nadstavby LT Extension (ta je zdarma pro AutoCAD LT zákazníky).

Bezplatný plugin CADexcel pro MS Excel 2007, 2010, 2013, 2016, 365 umožňuje importovat souřadnice XY nebo XYZ z vybraných buněk tabulky v Excelu do AutoCAD bodů, vrcholů křivky nebo do referencí existujícího bloku. Zpracuje oddělovače, CSV, vybrané buňky, pořadí sloupců, atd. 

Viz ukázka:

 
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2022 v 09:16
Dobrý den,

chci se zeptat jestli je možné importovat body i s jejich číslem/názvem ?

děkuji s pozdravem
Šimánek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2022 v 11:06
V utilitě CADexcel ne, ale můžete použít postup přes automatizaci z příbuzného tipu 5835, nebo jestli máte plný AutoCAD, tak utilitu Import bodů nebo ASCPOINT (viz Download).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2022 v 12:40
Mám bohužel jen výukovou verzi. A k souboru co je zde jmenován IMPORTXYZ si myslím, že nebudu mít přístup, když se jedná o VIP soubor. Je vůbec možné ve výukové verzi docílit importu bodů s číslem a polohou?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2022 v 15:49
Pokud máte výukovou verzi, pak je to zřejmě AutoCAD, ne AutoCAD LT. Tam můžete spustit ten zmíněný ASCPOINT nebo si vyžádat Import bodů (většinu VIP nástrojů poskytujeme školám zdarma).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 07:35
Posílám screenshoty své obrazovky s verzí AutoCADu jestli mi prosím dokážete objasnit jaká verze to tedy je


https://ctrlv.link/Nak3
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 11:00
Aha, toto je verze LT - jen mne zarazilo proč používat omezenou verzi LT, když s výukovou licencí je stejným způsobem (zdarma) dostupná i plnohodnotná plná verze AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
lazo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.srp.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT2012
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lazo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 11:14
Nebylo by vhodné, když už jsou uvedeny verze pro Excel, uvést i verze pro AutoCAD, resp. od které verze AutoCADu je plugin použitelný ?

Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 12:00
Dokážu to s nějakým návodem sám nebo k tomu potřebuji nějaké instalační klíče nebo podobné věci ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 13:48
CADexcel není plugin AutoCADu, ale Excelu. Podporované verze Excelu jsou uvedeny v tipu:
- tedy MS Office 2007, 2010, 2013, 2016, 365.
Obsluha je triviální, žádné licenční klíče nepotřebujete.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 14:14
Takže můj problém s importem bodů s názvem a vlastní značkou nemá v AutoCADu LT 2021 výukové verzi nemá řešení. Potřebuju plnou verzi AutoCADu ve které je nadefinován příkaz ASCPOINT jestli tomu dobře rozumím.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 14:36
Ano, přesně tak. Anebo pak použít ten postup s Excel výrazy ve VIP tipu 5835 (přepošlu vám jej). Ale podle mne je zbytečné uměle se omezovat tou verzí LT.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
HypnoSimi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.kvě.2022
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2021 LT, Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HypnoSimi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2022 v 14:39
Rozumim mně to taky přijde zbytečné, ale už to řeším s našim helpdeskem tak doufám, že se dílo podaří a budu moct normálně a spokojeně pracovat s AutoCADem. Děkuji Vám za Vaši ochotu a pomoc a přeji hezký zbytek dne a víkend.

s pozdravem
Martin Šimánek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12925:Jak načíst souřadnice bodů z Excelu do AutoCADu?
Tip 5835:Snadný import souřadnic bodů, čar nebo bloků z Excelu do AutoCADu či AutoCADu LT.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,223 sekund.