Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3455 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Maska pozadí jednořádkového textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Maska pozadí jednořádkového textu
    Zasláno: 04.kvě.2021 v 06:34
Dobrý den,
prosím Vás, lze někde zapnout masku pozadí jednořádkového textu?
Děkuji, L.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2021 v 08:23
Několik let používám AutoCAD LT, ale vzpomínám si, že v plném AutoCADu je příkaz TEXTMASK, který pod text vloží "prázdný obrázek". Případně lze dát za text masku ručně příkazem PŘEKRÝT, ale to překrytí se nebude automatiky hýbat a přizpůsobovat velikosti textu.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.kvě.2021 v 09:36
Vzpomínáte si správně ;-), v AutoCADu je  TEXTMASK (_TEXTMASK), který funguje na jednořádkový i víceřádkový text, kdy pod text podloží překrytí a vytvoří z objektů skupinu.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 370
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2021 v 11:16
Nebo převést jednořádkový text na MTEXT (příkazem TXTNAMTXT / _TXT2MTXT - lze i hromadně pro více textů).
V MTEXTu lze masku nastavit ve vlastnostech. 
Funguje i LT

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.
Tip 3723:Nesprávně zobrazená maska pozadí textů v AutoCADu 2004 u výkresů z AutoCADu 2005.
Tip 7176:Jak k atributu bloku přidat masku pozadí?
Tip 4784:Snadno čitelné kóty.
Tip 3732:Na jednom počítači se nezobrazuje šedivé pozadí polí.
Tip 5002:Chybný tisk masky textu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,172 sekund.