Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5647 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pořadí výřezů v rozvržení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pořadí výřezů v rozvržení
    Zasláno: 17.kvě.2021 v 13:17
Dobrý den všem,
prosím Vás, lze nějak nastavit to, aby se mi jednotlivé výřezy v rozvržení daly překrývat? Prostě jeden výřez, aby byl nad druhým? Třeba výřez legendy by byl nad výřezem výkresu. Jde mi o to, že když mám výkres a kolem něj chci umístit výřezy legend ..., tak ať nemusím upravovat tvar výřezu výkresu, ale jednoduše jej překryju dalšími výřezy.
Děkuji za radu.
L
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2021 v 15:39
Jak to myslíte? To je docela běžný způsob použití výřezů.

Stačí výřez (ve výkresovém prostoru) posunout kam potřebujete.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 07:22
Jde o to, aby uměl být výřez neprůhledný. Mám výřez Situace přes celý papír a pak chci rozmístit legendy.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 40779/výřezy.JPG

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 07:33
Aha, neprůhlednost musíte vynutit vložením Wipeout objektu nebo něčeho podobného, ale pozor na správné pořadí - jak jednotlivých wipeoutů, tak modelspace/paperspace objektů.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 08:55
Když v rozvržení vytvořím překrytí a dám ho pod legendu, tak se stále zobrazuje nahoře a zneprůhledňuje vše. Pořadí jsem v tomto případě nastavil pomocí Přenést do popředí, ale legenda se stále chová jako pod Překrytím.
Jak nastavit to pořadí prosím? Řídí se to nečím jiným než Přenést do popředí?
Děkuji.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1782
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 09:42
A co kus rozvržení odříznout - udělat polygonální rozvržení. Pak do jakéhokoliv rohu vložím jakékoliv další a nic se nepřekrývá.
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 09:54
Je to takové škrábání se přes ucho. Ideální by bylo mít výřez situace přes celý výkres a přes to jen umisťovat legendy, výřezy, detaily... a ne pořád upravovat křivku výřezu situace a zmenšovat (ukrajovat) ji podle legend.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 233
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 10:17
Používám překrytí pod legendou v modelu, potom ve výkresovém prostoru vytvořím výřez s legendou a můžu s ním posunovat nad hlavním výřezem se situací, který musí být vytvořen dříve.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1210
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 11:36
Původně odeslal(a) Koluch Koluch napsal(a):

Je to takové škrábání se přes ucho. Ideální by bylo mít výřez situace přes celý výkres a přes to jen umisťovat legendy, výřezy, detaily... a ne pořád upravovat křivku výřezu situace a zmenšovat (ukrajovat) ji podle legend.
Záleží na stylu práce. Legenda, výřez, detail přes situaci vám může překrýt i to, co by mělo být vidět.
Také se dá zvětšit / upravit formát výkresu, pak zvolit výřez situace takový jaký potřebuji a legendy, výřezy, detaily kreslit zcela mimo výřez situace. 
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 389:Jak ovlivnit pořadí vykreslení entit modelového a výkresového prostoru?
Tip 5668:Pořadí rozvržení při tisku.
Tip 2310:VIPProč jeden výřez zakrývá druhý (je neprůhledný)?
Tip 1692:VIPProč zakrývá jeden výřez výkresového prostoru obsah jiného výřezu?
Tip 12538:Jak vykreslit část výřezů barevně a část černobíle?
Tip 10216:Nechtěná změna pořadí rozvržení AutoCADu 2015.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.