Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2841 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Lze změnit druh výřezu?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 129
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Lze změnit druh výřezu?
    Zasláno: 18.kvě.2021 v 17:11
Hledám hledám, a překvapuje mě, že ani na Google odpověď nenacházím.

Mám výkres s obdélníkovým výřezem.
Už několikrát se mi stalo, že v rámci vývoje výkresu bych jej potřeboval změnit na polygonový výřez.

Což jsem tedy nepřišel na to, jak to udělat, pokaždé ten výřez musím znovu překreslovat.
Jde to nějak? Změnit stávající obdélníkový výřez na polygonový, abych mu jen mohl upravit hranice?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 17:17
VOŘEŽ - nezamýšleno jako nezdvořilost...

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 129
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 17:59
Hmm, zkouším, a nic.
VOŘEŽ, vyberu původní obdélníkový výřez, chce to počáteční bod ... a stále je obdélníkový.
Anebo jsem to nepochopil.

Já bych ten obdélníkový výřez potřeboval transformovat na polygonální, by mi přibyla možnost přidávat vrcholy, a tím pádem bych si mohl upravit tvar toho původního výřezu.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2021 v 18:04
Ano - zadáte počáteční bod a "objedete" potřebný polygon. Výhoda je, že jinak nemusíte nic znovu nastavovat a přitom vrcholy můžete měnit i přidávat/ubírat dle libosti (i pokud ho zpočátku uděláte jen jako obdélník (ale polygon)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 12:59
Další možností je ořezání podle připravené křivky. Je dpbré aby kčivka měla stejné vlastnosti jako výřez.
Zpět nahoru
Tomas.Podr Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2012
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomas.Podr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 16:19
Stačí výřez trochu pootočit, pak se chová jako polygon. 
Stačí do něj přidat například bod do středu přímky a po pootočení zpět už zůstane jako polygon.
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 129
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2021 v 16:49
Původně odeslal(a) Tomas.Podr Tomas.Podr napsal(a):

Stačí výřez trochu pootočit, pak se chová jako polygon.
Tak toto je bezva finta!
Jednoduché a funkční, díky moc.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3454:VIPJak změnit existující výřez na nepravidelný polygonový výřez?
Tip 668:Jak změnit typ připojení existujících Xrefů z Připojit (attach) na Podložit (overlay)?
Tip 11061:V náhledu u Položky se nezobrazuje aktuální model.
Tip 8536:Jak nastavit druh pohledu pro náhled ukládaný s RFA rodinou?
Tip 645:Při přepnutí z výkresového prostoru do plovoucího výřezu se měřítko tohoto výřezu změní na "zaplnit". Proč?
Tip 6122:Nastavení úhlu a hustoty šraf v řezu materiálu sestavy Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.