Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3448 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Šablony výkresů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šablony výkresů
    Zasláno: 20.kvě.2021 v 12:15
Zdravím ve firmě jsme přešli z Inventoru na Fusion

V inventoru sme měli šablony výkresů ty potřebuju převést do Fusionu.
Udělal jsem dwg s razítkem .

Při tvorbě výkresové šablony ve Fusionu při vložení razítka z dwg vyskočí chyba


Veděl by někdo poradit jak mám vložit razítko ? popřipadě celou výkresou šablonu z DWG ?
Zpět nahoru
nausd Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 21.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nausd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 12:46
Dobrý den,
po pře uložení šablony idw do formátu dwg je nutné, aby dwg soubor neobsahoval žádné bloky a externí reference. Všechny bloky rozložit. Dané razítko s atributy zkopírujeme a vložíme do čisté šablony dwg, abychom zajistili, že v daném souboru nebudou žádné bloky, pro kontrolu si spusťte Náhled palety bloků viz video pás vpravo. Postupujte dle videa v odkaze. Dejte zpětnou vazbu, jestli to takto stačí nebo máte doplňující dotazy.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 12:59
Díky za info

ale fusion neuměl otevřít razítko i když jsem všechny bloky rozbil.

Nakonec jsem musel znova nakreslit celý rámeček a už to funguje jak m.

Dá se to razítka doplnit Hmotnost a materiál ? Ve fusionu v atributech jsem to nenašel
Zpět nahoru
nausd Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 21.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nausd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 13:48
Dobrý den,
Fusion nemá možnost nastavení atributu pro hmotnost a materiál.
Do razítka můžete nastavit pouze atributy viz obrázek.
Hmotnost a materiál si nastavíte v kusovníku a tabulku přikládáte nad razítko.
Zpět nahoru
nausd Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 21.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nausd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 13:50
obrázek možnosti přidání atributů do razítka

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29789/atributy.png

Zpět nahoru
nausd Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 21.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nausd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 13:54
Razítko s Hmotností a materiálem

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29789/razítko_2021-05-21_13-53-27.png

Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 14:31
Super to jsem si tam přidal, ale nevím jak změnit gramy na kilogramy v kusovníku ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 14:33
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 14:43
To jsem našel taky, ale nikde jsem se neproklikal k :
], je potřeba už v návrhu (v 3D modelu) přepnout rozměrové jednotky na [m], n

Nevím kde přepnu ty jednotky

Zpět nahoru
nausd Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 21.pro.2010
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace nausd Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 15:01
Změna jednotek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29789/zmena_jednotek.png


Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 15:13
Díky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.