Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3450 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ukotvení sestavy v nové sestavě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ukotvení sestavy v nové sestavě
    Zasláno: 21.kvě.2021 v 12:07
Zdravím, proč když vložím sestavu do sestavy a dám ji ukotvit, tak se mi ta daná sestava pořád hýbe? Nezůstane ukotvena ...

A vůbec celkově vazbení ve Fusionu se mi zdá že funguje jak se mu chce.

Umíte někdo poradit ?
Díky Jirka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.kvě.2021 v 13:38
Ve Fusion jsou Spoje, ne Vazby. Máte to skutečně jako komponentu nebo komponenty a mají ve stromu zobrazen připínáček ukotvení?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2021 v 10:18
Ano spoje, nakonec jsem musel ukotvit všechny díly podsestavy.

Ale nejde mi do hlavy jedna věc.

potřebuju zavazbit matku na šroub a ať tam dám jakývkoliv spoj, tak se mi pořád matice otáči kolem osy šroubu. I když zamknu úhlovou vazbu. Můžu dělat co chci a nejde to...
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2021 v 10:52
To by se měla otáčet, ne? Válcový spoj by měl postačit, plus patřičné meze pohybu. Popř. přidat ještě rotační spoj.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2021 v 11:01
Díl mi pořád rotuje když se ho dotknu. V jakemkoliv systému v kterém jsem dělal to fungovalo(inventor,solidworks). Zavazbil jsem uhlovou vazbu a bylo.
Ve fusionu mi to nejde pomačkal jsem všechny vazby,k teré tam jsou a když chytnu na součást např. šroub tak pořád rotuje dokola


edit:
už jsem na to asi přišel problém byl v ukotvení podsestavy, proto mi to pořád rotovalo




Upravil klimji88 - 24.kvě.2021 v 11:18
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2021 v 11:39
Když tak postup viz zde:



Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2021 v 18:45
Ještě jedna věc

Válčím se spojením vazeb

Chci např. v  sestavě zavazbit rovinu xy dílu k rovině, která je v sestavě. Ať dělám co dělám nejsem schopný uchopit rovinu

edit 1: at nezakládám další příspěvek. Potrebuju vložit stp model do sestavy.
model v pohodě vložím, ale když chytnu za díl tak se mi nechýbe cely stp ale jen jednotlivá část. Jak vložit STP sestavu, aby zustal kompletně zavazbena jak byla původně a ne že se mi rozpadne na jednotlivé kousky

Díky


Upravil klimji88 - 25.kvě.2021 v 19:40
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.kvě.2021 v 21:32
Snažíte se tam pořád naroubovat vazby, ale Fusion 360 nemá vazby, nýbrž spoje. STEP neobsahuje informace o vazbách, ale vzájemné vztahy dílů v importované STEP sestavě lze celkem rychle obnovit pomocí Spojů a Spojů z aktuální polohy (as-built).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2021 v 06:52
a máte tedy nápad jak spojit přes funkci joint dvě roviny ?

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20090
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2021 v 15:56
Spoje ve Fusion fungují přes geometrii, takže pokud to opravdu nutně musí být rovina, tak např. pomocný nebo promítnutý náčrt.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Honza Lichý Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.dub.2021
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Fusion
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Honza Lichý Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2021 v 06:42
Nemůžete spojit rovnou objekty těch dílů? Na co potřebujete rovinu?
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2021 v 06:44
Byl sem vždycky zvyklý vazbit (spojovat) díly přes roviny. To je ještě dědictví inventoru LOL
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10998:Pohybové vazby v importovaných modelech ve Fusion 360.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9618:Ukotvujete správně první součást v sestavě?
Tip 12954:Ukotvení všech komponent sestavy Inventoru.
Tip 9841:Interaktivní cloud prohlížeč 3D CAD dat v Autodesk 360.
Tip 7250:Ukotvení součástí Inventoru do počátku (0,0).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.