Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3185 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Autocad 2021 - sekavý pohyb kurzoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Autocad 2021 - sekavý pohyb kurzoru
    Zasláno: 26.kvě.2021 v 10:06
Dobrý den,
u jednoho projektu se mi stává, že pokud chci kreslit cokoliv nového tak se například po zadání úsečky začne kurzor sekat a pohyb myši a najíždění na požadovaný bod je vcelku nepříjemné - po kliknutí na první bod úsečky už jde zase vše plynule. Pokud bych s tímto problémem měl nakreslit celé patro, tak mi upadne ruka... režim kroku mám vypnutý, hw akceleraci zapnutou, dwg jsem vyčistil a vše ostatní jde plynule a nemám pocit, že by můj počítač toto dwg nestíhal...kde může být problém ? Do tohoto dwg už kreslilo několik projektantů a nevím v čem přesně.
Předem děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2021 v 16:06
Je možné, že daný DWG soubor je poškozen uložením v nějaké aplikaci, co ukládá podvržené "DWG". Zkuste AUDIT/RECOVER, popř. vypnout dynamický režim nebo utilitu Turbo.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 129
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2021 v 08:26
To není problém poškozených DWG. Minimálně je to problém i AutoCADu LT verzí 2021 i 2022. Pozoruji to na všemožných DWG, pozoruji to i na pracovním notebooku, i na pracovním PC. Poslední použitelná verze, která se takto nechovala je 2020.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1782
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2021 v 09:47
Příčin může být víc. U mne to způsoboval ovladač myši. Může to být i grafikou.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2021 v 15:58
Ověřte nastavení akcelerace grafiky. Možná přestala být brána jako kompatibilní s novými verzemi. Ve velkém AutoCADu zkuste utilitu TURBO - zjistíte tak snadno, jestli je problém jen v nastavení proměnných nebo někde v systému.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 129
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 12:02
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

Příčin může být víc. U mne to způsoboval ovladač myši. Může to být i grafikou.
Na pracovním notebooku i pracovním PC jsou jiné grafiky, a jsou i jiné ovladače myši. A stejně to dělá na obou. Akcelerace na obou funguje a je zapnutá.

Na pracovním notebooku je podporovaná grafika AMD Radeon Pro WX 3200, myš je tam touchpad s ovladačem od HP (popř. byl ovladač od Trust a Steelseries). Zbytek PC je i7-8565U + 32 GB RAM.

Na pracovním PC je podporovaná grafika GeForce GT 1030, ovladač myši je z Windows 10. Zbytek PC je Ryzen 5600X + 64 GB RAM.

Jak píšu, poslední použitelná verze je 2020, ve verzích 2021 a 2022 se nedá rozumně pracovat. Nakreslit ve verzi 2020, bloky vykázat ve verzi 2022, toť jediný použitelný workflow.

A mimochodem nejsem jediný, kdo to v mém okolí při práci pozoruje, stěžují si na to i další projektanti ...


Upravil Bonavox - 29.kvě.2021 v 12:09
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2021 v 16:47
To je divné, děje se vám to v holém AutoCADu (popř. LT) nebo s nějakou nadstavbou?
Projeví se to i na čistém výkresu, kam nakreslíte třeba pole 1000 entit?

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2021 v 11:35
Dobrý den,
TURBO tento problém vyřešilo. Jinak grafickou kartu mám NVIDIA Quadro T2000, která mi byla doporučena a schválena techniky z Cadstudia, stejně jako ostatní hw mého ntb.

Děkuji.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2021 v 11:56
Aha...tak například při kopírování, posunu, kopírování vlastností je pohyb stále trhavý. V Autocadu potřebuji pracovat a né řešit na foru problémy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2021 v 13:04
Chápu, eskaloval jsem do Helpdesku. Pro jistotu prosím ještě ověřte, zda opravdu jedete na té výkonné kartě T2000 - viz příkaz KONFIGGRAF (v dialogu nahoře).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2021 v 13:19

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/konfiggraf_2021-05-31_13-18-55.png

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6867:VIPPomalý, trhaný pohyb myši v okně AutoCADu - řešení.
Tip 6509:VIPPomalý pohyb kurzoru v AutoCAD Civil 3D.
Tip 7286:Zadrhávající kurzor v AutoCADu ve Windows 7/8/10.
Tip 3800:VIPBlikající nitkový kříž v okně AutoCADu
Tip 6919:VIPUskakující konstrukční čáry při uchopování v Mechanical.
Tip 10792:VIPRevit 2016 se zasekává několikasekundovým zamrzáním.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.