Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4804 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

tlac z jedneho vykresu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Rabbit Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.dub.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2011 LT
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rabbit Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: tlac z jedneho vykresu
    Zasláno: 21.čer.2021 v 13:20
Ahojte, mal by som otazku ohladom jednoduchsieho tlacenia vykresov.


Mam jeden dwg subor a v nom mam nakreslene 5vykresov (obrazok), ako by som to par klikmi vytlacil na tlaciarny - aby jeden obrazok bol jeden list. Toto ma sice len 5stran ale takychto dokumentov mam 20 a je to strasne zlhave kazde oznacovat oknom a tlacit.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 15255/2021-06-21_13_12_56-AutoCAD_LT_2011_-_09_-_ASE08.dwg.png


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2021 v 13:29
  • vyrobit rozvržení - pro každý výkres jeden Layout
  • poskládat si Publish set a uložit... 
  • poslat na tisk (nejlépe na PDF)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Rabbit Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.dub.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2011 LT
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rabbit Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2021 v 13:39
typoval som to na layout, avsak neviem ako poposuvat ten vyrez aby bol kazdy LAYOUT vzdy na jeden vykres
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čer.2021 v 16:15
To je dost nepraktický způsob kombinování různých výkresů do jednoho DWG. Spíše na to používejte sady listů. Nicméně pokud už to tak máte, podívejte se na utilitu PlotDWGarr, ta pomůže takto pravidelně "dlaždicované" výkresy rozsekat na tisk samostatných listů jedním tlačítkem.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2021 v 09:51
Nachystejte si layout pro první list. Zkopírujte jej (Ctrl + přesun doprava). Vlezte do výřezu a posuňte pohled o potřebnou vzdálenost např. příkazem "-PP -420,0 Enter Enter". Až budete mít nachystané všechna rozvržení, tak je vyberte a dejte publikovat. Toto se hodí tak dělat, pokud se jedná o jeden vícelistý výkres. Nezapomeňte si rozvržení vhodně pojmenovat, protože v PDF bude název rozvržení.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7584:Vykreslení/export série rámečků poskládaných v DWG výkresu (resp. vygenerování řady rozvržení).
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 5848:VIPSkládání PLT výkresů (nesting) i na plotry nepodporující tuto funkci.
Tip 5168:Zvýšení či snížení kvality tisku rastrových obrázků.
Tip 5868:Automatický export všech rozvržení do samostatných DWG souborů.
Tip 1484:Jak vytisknout PLT soubor na tiskárnu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.