Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3585 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přenos USS do JT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přenos USS do JT
    Zasláno: 28.čer.2021 v 13:31
Dobrý den,
chtěl jsem poprosit uživatele, zda podobný problém někdo neřešil, protože jsem potřeboval přenést data do "Process Simulate" od siemens a nepodařilo se mi z Inventoru dostat osové kříže jakkoliv by byli čitelné v daném programu. Bohužel toto Inventor ani v JT neumí.

Budu vděčný za jakýkoliv tip - PROTOŽE TUŠÍM OBR PRŮŠVIH za neodevzdání dat v pořádku a v termínu a nebo velké vícenáklady OuchCry

S pozdravem HANUŠ Marek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2021 v 14:24
Zdravím, jde vám o správnou orientaci/natočení modelu, nebo pouze o zobrazení souřadného systému.? Solid Edge volbu k zobrazení souřadnic má v nastavení exportu, není toto podobné nastavení také někde v Inventoru?
Nicméně s požadovanou orientací/natočením modelu se sám také peru. Pokud pro sdílení JT modelu použiji Autodesk wiever, tak mi model ze SE vždy leží na boku nezávisle na nastavení souřadného systému. Autodesk wiever umí orientaci srovnat, vím, pro zákazníka to je vždy ale nějaká komplikace navíc.
JT je dobrý formát se kterým si poradí téměř každý lepší CAD, také se rád něco dalšího dozvím.....
(I když jej rozvinuli v automotive...)







Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/jz10.jpg

JanB.
Zpět nahoru
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2021 v 14:33
Dobrý den,
jedná se mi o přenos USS - uživatelkých souřadných systémů z Inventoru do JT . Takže pokud existuje nějaký program co umí načíst soubor Inventor i s USS kříži a ty potom následně umět převést do JT, tak aby byli jako kříže čitelné v JT tak mi dejte vědět protože Inventor geometrii převést umí, ale USS kříže nikoliv.

Každopádně děkuji za snahu pomoct

S pozdravem HANUŠ Marek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2021 v 15:19
Uživatelské souřadné systémy umí samozřejmě i SE. Přesto jsou ale považované za pomocné prvky a v exportu se ani zde s nimi nepočítá. Do převodu/exportu se zahrne pouze základní souřadný systém tak, jak byl definován při vytvoření dílu, popř. sestavy.
Navíc si nejsem vůbec jistý, zda se s USS při výměně mezi CADy vůbec počítá, hlavní formát pro import/export je STEP a IGS, kam je možné zahrnout např. PMI data (většinou ale mrtvá). O USS jsem u těchto výměnných formátů ale ještě neslyšel.
Rozhodně bych se ale zkusil obrátit na dodavatele, popř. majitele cílového SW, tedy Simulace, jak je potřeba model z cizího CADu připravit a co vůbec lze. Žádost o pomoc je vždy namístě, jenom sám bych se zbytečně trápil....Wink
JanB.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 290
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2021 v 15:55
UCS v Inventoru i v Autocadu jsem vždycky považoval spíše za pomůcku pro modelování. Nemění nic na výsledném modelu takže podle mně nemají ani v exportovaném modelu co dělat. Jestli používáte UCS jako nějaké značky v modelu, nešlo by je nahradit nějakými skutečnými značkami? Třeba pomocí nějakého makra?
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1489
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 12:50
Zkoušel jsem co se přenést dá a podařilo se mi přenést pracovní osy, roviny a body, pokud jsou viditelné.
Nevím, jestli v JT existuje nějaký objekt "USS", ale pomocí os uživatelského souřadného systému se informace přenést dá


Připojené souboryzipuploads/9996/20210629.zip

Zpět nahoru
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 12:56
Dobrý den přenos UCS je stadnardní mezi CAD a simulačním prostředím (ROBCAD či Process Simulate) dělal jsem tuto činnost cca 8let v CATII a ANO přenést to do JT umělo, jak to nevím a zjišťuji to i přes odboirníky autodesku.
tento dotaz byl pouze pro lidi který tento problém řešili a vyřešili všem ostatním se omlouvám, ale vaše podněty jsou v tuto chvíli irelevantní :-)
Zpět nahoru
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 12:58
Dobrý den,
děkuji z asnahu bohužel toto mi neřeší požadované vícenáklady požadované od firmy za vytváření axisů. Celou situaci řeším s panem Naušem a jak píši víše hledám spíše lidi co tento problém vyřešili.

Děkuji HANUŠ
Zpět nahoru
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 13:05
Se simulačními modely jsem dělal 8let v CATII a vždy se toto vyžadovalo ať jako standard ŠKODA či VW i pro BMW, takže pro CATII byl SW již si nevzpomínám na název a ten uměl načíst Product v CATIA formátu a vytvořit ze sestavy JT+převést UCS včetně jeho názvu v CATII např.: GRF01R02 BTSK250.

Takže nyní spíš mám opačný problém že TO NEJDE :-)

hezký den

S pozdravem HANUŠ
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 14:46
Původně odeslal(a) marcus74 marcus74 napsal(a):

Dobrý den přenos UCS je stadnardní mezi CAD a simulačním prostředím (ROBCAD či Process Simulate) dělal jsem tuto činnost cca 8let v CATII a ANO přenést to do JT umělo, jak to nevím a zjišťuji to i přes odboirníky autodesku.
tento dotaz byl pouze pro lidi který tento problém řešili a vyřešili všem ostatním se omlouvám, ale vaše podněty jsou v tuto chvíli irelevantní :-)

Ano, to máte pravdu. Dotaz by ale neměl být v takovémto případě detektivkou, pachatel neznámý.
Víte li cíl a cílovou komunitu, tak by neškodilo být konkrétnější. Nicméně, každý se rád poučíme.....
JanB.
Zpět nahoru
marcus74 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.bře.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
INVENTOR
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace marcus74 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2021 v 16:13
Dobrý den,
pokud by někoho tento problém více zajímal je zde odkaz na podporu a snad i časem možné řešení.

https://forums.autodesk.com/t5/inventor-ideas/export-ucs-to-jt/idc-p/10452864#M42629

Přeji hezký den HANUŠ
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4559:VIPSnadný přenos pojmenovaných pohledů a UCS z jiného DWG.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.