Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3540 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozpiska

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozpiska
    Zasláno: 30.čer.2021 v 09:33
Zdravím trochu válčím s rozpiskou v Fusionu

Mám F-Tools a v něm Přes Bom se dostanu do rozpisky. Tam skryju jednu součást, kterou nechci mít v kusovníku ve výkrese. Najedu do výkresu dám vložit Kusovník a ten je beze změny se všemi součástmi

Tu součást, kterou chci skrýt, tak neskryju.

Nevíte někdo jak propojit BOM a Rozpisku ve výkrese ?

Nebo aspoň skrýt řádek v rozpizce výkresu to by stačilo




Upravil klimji88 - 30.čer.2021 v 10:07
Zpět nahoru
Petr Žídek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 11.čvc.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Žídek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2021 v 11:05
Dobrý den,
BOM z F-Tools, pracuje pouze nad modelovým prostorem. Je to proto, že Autodesk zatím neuvolnil API pro práci s výkresy. To, že pracuje pouze nad modelovým prostorem, znamená, že změny v BOM provedené se v prostředí výkresu nepromítnou. Pokud však máte nainstalovaný EXCEL a funguje je Vám export BOM=>Excel. Můžete vyzkoušet po exportu do Excelu prosté Copy (CTRL + C) v Excelu a poté Paste (CTRL+ V) v prostředí výkresu ve Fusionu. Není to úplně ideální, ale mohlo by Vám to pomoci.

Petr Žídek
Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 07:34
Ok díky za info nějak se mi to krkolomným způsobem povedlo ale není to ideální.


Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 08:43
Jak exportuju Rozpisku Bom do excelu ?

Když kliknu na tlačítko BOM->Excel tak se nic neděje
Zpět nahoru
Petr Žídek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 11.čvc.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Žídek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 09:09
Dobrý den,
to že se po stisku tlačítka nic neděje, bude zřejmě nedodržením systémových požadavků, uvedených v uživatelské příručce ("Pro použití F-Tools je potřeba mít nainstalován Autodesk Fusion 360 na operačním systému Windows a MS Excel 2007 s doplňkem „Power Query for Excel“, nebo novější verze.").
V každém případě, pokud se Vám nepodaří rozchodit propojení, měl by se Vám do složky doplňku F-Tools vytvořit soubor *.cs, který je možné načíst do Excwelu ručně.
Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 09:42
No mám Windows 10, a office 2019

Každopádně to nejede a složku F tools mi to na PC vůbec nenašlo


Upravil klimji88 - 16.čvc.2021 v 09:55
Zpět nahoru
Petr Žídek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Arkance Systems - Autorizovaný dealer Autodesk
Arkance Systems

Přihlášen: 11.čvc.2016
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Žídek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 13:28
Do složky F-Tools se nejsnáze dostanete na kartě Nástroje -> Doplňky
 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70369/Fusion.png

A v excelu zkuste zkontrolovat zada máte doplněk zapnutý

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 70369/Excel.png

po stisku 4. y se Vám měl zobrazit seznam nainstalovaných doplňků a mezi nimi by měl být Microsoft Power Query.

Zpět nahoru
klimji88 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.kvě.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion360, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 41
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace klimji88 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 08:48
v excelu mám jenom tohle

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 97021/doplnky_excel.JPG


a

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 97021/com_excel.JPG


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 12931:Jak v rozpisce Fusion 360 přepnout na hmotnost v kg?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.