Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4639 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Náhrada komponenty

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel.janovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2015
Stav: Offline
Bodů: 84
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.janovsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Náhrada komponenty
    Zasláno: 23.čvc.2021 v 14:10
Dobrý den,
máme Inv 2015, takže nevím, jestli je tahle funkce "uložit a nahradit" nějak vylepšená.
Chybělo mi tam pár věcí, např. že nejde vybrat a vyměnit více komponent najednou, nebo najíždění do složky. Tak jsem si udělal podobný program v ilogicu. Je to tedy jenom začátečnický pokus, ale docela to používám. Tak kdyby se to někomu hodilo, dávám to sem ke stažení. Lehký návod je v textu programu. 
Hezký víkend Smile


Připojené souboryzipuploads/5130/Save_and_replace.zip

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 09:42
Zdravím,

tak už jsem odhalil problém.
Když zadáváte nový název sestavy musíte ho zadat VČETNĚ přípony .iam
Je tam totiž nastaveno Uložit jako typ : All files (nic jiného tam k výběru není) a s tím má očividně problém


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/nahradit.jpg



Zajímavé že pokud nahrazujete díl tak je nastaven Uložit jako typ: part. ipt a tak to funguje i bez napsání přípony.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 08:33
No neřekl bych.
Jmenuje se: Guns_holder_arm_welded
Chci ho přejmenovat na : R210084r0_Guns_holder_arm_welded
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2021 v 15:06
Nejmenuje se jedna z těch součástí nějak atypicky? Mám dojem, že ve starších verzích to dělal znak "|" v názvu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2021 v 14:58
Zdravím,
 
ve verzi Inventor 2022 se mi velmi stává že pokud dám na záložce Sestavení/Produktivita/Uložit a nahradit komponentu - tak mi to skončí touto hláškou a nic to neudělá:
"Nelze uložit a nahradit komponentu"

Stane se mi to vždy ale pouze pokud dávám nahradit svařenec. Pokud nahrazuji part tak to funguje.

V Inventoru 2021 to chodilo bez problémů.
 
To samé jsem řešil v minulosti u  Inventoru 2017 nebo 2018 a nakonec to byla nějaká chyba u Autodesku a pomohla až aktualizace Inventoru.

Setkal se prosím někdo s tímto problémem?
 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9726:Zjednodušení velké sestavy náhradou odvozenou sestavou.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.