Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2896 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Souřadný systém v dílu a v sestavě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Souřadný systém v dílu a v sestavě
    Zasláno: 01.čvc.2021 v 13:16
Ahoj všem,
chtěl jsem si vytvořit nové šablony ze stávajících šablon, které jsou součástí instalace Inventoru 2022. Narazil jsem na nastavení šablon, respektive souřadného systému. V prostředí dílu je koordinátor nastavený tak, že šipka osy Z je vodorovně. V prostředí sestavy je osa Z svisle nahoru. Kostka je ovšem v obou případech nastavena "ZEPŘEDU". Jsem zvyklý vytvářet náčrty a následně modely v pozici, v jaké se nacházejí ve skutečnosti. Je to dost důležité nejenom z hlediska přehlednosti, ale i pro výkresovou dokumentaci.
Nejlépe je to vidět na obrázcích. Je možné, nějakým způsobem změnit šablonu, aby osa Z stejným směrem, jako v sestavě?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Souřadný_systém_díl.JPG



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Souřadný_systém_sestava.JPG

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 15:43
Zdravím,

když najedete na Kostku kurzorem tak se u ní objeví taková šipka dolů. Na ni když kliknete tak se zobrazí nabídka. Jsou tam Možnosti kde se dá ledacos nastavit a nebo volba Nastavit aktuální pohled jako atd.

Snad tam najdete co hledáte. 

Osobně jsem tam ale nikdy nic neměnil, takže bez záruky :-))
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 16:33
Ano, toto znám. Ale to nezmění toto nastavení.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2021 v 08:31
Dobrý den,

Klikněte na ViewCube pravým tlačítkem a zvolte volbu "Resetovat přední".


Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2021 v 13:15
Díky moc, ale i když je nyní v sestavě "ZEPŘEDU" nahoře, tak stejně při otevření šablony sestavy a dílu je to jiné. Já chci docílit toho, aby to bylo všude stejné.
Sestava

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/sestava.JPG


Díl

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Díl.JPG

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2021 v 14:14
Nechci nikoho podceňovat, ale zeptat se musím. Otevřel jste "novou" součást resetoval pohled na kostce a dále jste udělal co? Dal jste uložit jako šablonu? A to do umístění odkud šablony čtete.
To platí i pro sestavu.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2021 v 08:14
Ještě musíte natočit pohled tak, jak chcete, potom kliknout na ViewCube pravým tlačítkem, zvolit volbu "Nastavit aktuální pohled jako výchozí" a asi nejlépe podvolbu "Přizpůsobit pohledu".
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2021 v 19:54
Dobrý den,
vracím se k této tématice. Už se mi podařilo nastavit v souborech všechno tak, aby se výrobek, který do souboru sestavy a nebo Faktory vložím je správně jak jsem ho vymodeloval. Ale i když mám v šabloně Faktory nastavenou kostku včetně os stejně, jako v ostatních souborech tak se z podlahy stala zeď. Můžete mi poradit, jakým způsobem podlahu nastavím aby byla vodorovně a ne svisle?

Díky
Martin


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/Factory.JPG

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7250:Ukotvení součástí Inventoru do počátku (0,0).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 7399:VIPPřevodník GPS souřadnice na S-JTSK.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 12559:VIPKontrola adaptivity v sestavách a hromadné vypnutí (iLogic)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.