Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2639 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

import bodů (bloku?) včetně atributu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
HonzaKel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čvc.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HonzaKel Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: import bodů (bloku?) včetně atributu
    Zasláno: 16.čvc.2021 v 10:43
Zdravím,

mám tady takový menší oříšek... je tady možnost vložení značného množství bodu do Cadu včetně atributu, respektive popisu?

Pro představu mám v texťáku, excelu cca 2000 bodů v souřadnicích s označením. Teda 3 sloupece: číslo bodu;souřadnice x; souřadnice y.

Našel by se prosím někdo, kdo by mi uměl s tímto masakrem poradit?

Díky, 

Honza
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Online
Bodů: 1611
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 11:18
Já bych doporučoval se naučit, jak takový problém vyřešit scriptem sepsaným v excelu.
Docela dobrý návod je tady
Samozřejmě je to trochu pracnější, ale dle mýho je to základní znalost, kterou by měl každý trochu pokročilí uživatel umět.

Druhá možnost je jít cestou již naprogramového řešení - LISPu. Najít LISP je obvykle cesta rychlejší a příjemnější, zvláště pokud řešíte úkol, který řešilo už asi milion lidí před vámi. Ale šel bych touto cestou jen pokud již umím tu předchozí. Nicméně vhodné řešení je třeba tady: https://www.cadforum.cz/cz/download.asp?file=ascpoint&sort=


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20157
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 14:03
Pokud máte AutoCAD (a ne AutoCAD LT), můžete použít zmíněný AscPoint freeware nebo pokud máte AutoCAD zakoupen u Arkance Systems, tak pohodlnější nástroj Import Bodů:

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čvc.2021 v 15:32
Já něco podobného také dělám pomocí excelu. Vzoreček je
=CONCATENATE("-VLOŽ bod-číslo-dynEnter";G2;",";H2;" 1 0 ";A2)
"bod-číslo-dyn" je blok s atributem "číslo"
"G2" - X
"H2" - Y
"A2" - číslo bodu
Sloupec z Excelu dám do textového souboru a text "Enter" nahradím odřádkováním. Text pak zkopíruji do AutoCADu do příkazového řádku.
proměnná ATTDIA musí být nastavena na 0, aby se nezobrazil dialog s atributy, ale atributy se zadávaly z příkazového řádku.
Mám možnost používat jen AutoCAD LT.


Upravil Petr75 - 16.čvc.2021 v 15:40
Zpět nahoru
HonzaKel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.čvc.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace HonzaKel Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2021 v 15:20
Díky za reakce.

Vyzkouším. 

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7172:Snadný převod bodů Civilu na bloky s atributy.
Tip 6908:Jak do AutoCADu načíst body z TXT/CSV seznamu souřadnic?
Tip 2443:Jak nastavit Z-souřadnici bodů podle hodnoty jejich atributu "Výška"?
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 7363:Jak dostat bloky do Z-souřadnice dané atributem?
Tip 4355:Změna vkládacího bodu bloku během vložení.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.