Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5302 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Frame generator

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
El_Mundial Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.čvc.2021
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020 Pro
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace El_Mundial Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Frame generator
    Zasláno: 22.čvc.2021 v 18:37
Tak mockrát děkuji za rady. Toto jsem sice slyšet (číst) nechtěl, ale aspoň vím, jak na to. Ještě jednou děkuji.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2021 v 08:39
Dobrý den,

rozdělit profily nelze.

od verze 2020 (nebo 2021) lze při oříznutí zvolit, která část profilu má zmizet.
Při vkládání profilu lze kromě vložení na hranu také použít vložení profilu mezi dva body (třeba mezi dva body náčrtu).

Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2021 v 07:20
Zdravím,

pokud se nepletu tak rozdělit to nelze.
Můžete použít příkaz "Oříznout nebo prodloužit" ale tím vždy jekl zkrátíte na ten jeden úsek, nerozdělíte jej. Pak musíte dát vložit další jekl a ten zase zakrátit dle potřeby.
Nevím jak v nových verzích ale ve starších byl problém pokud jste chtěl zakrátit jekl více než o polovinu. Pak to dělalo neplechu a vytvořil se většinou ten delší zbytek a ne to co jste chtěl. 

Osobně bych to tedy dělal spíš tak že ve skeletonu bych vždy místo jedné dlouhé čáry udělal 3 kratší za sebou. Ty pak použijete pro tvorbů jeklů. 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
El_Mundial Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.čvc.2021
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020 Pro
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace El_Mundial Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2021 v 20:00
Zdravím
neporadil by mi někdo, jak po vytvoření konstrukce ve Frame generatoru rozdělit svislé tyče na vyznačených místech? Abych nemusel překreslovat každý kousek zvlášť a zároveň, aby se to promítlo i do výpisu materiálu?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 103817/218355148_10216438382106631_8825635980628117480_n.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10252:VIPChybějící ribbon Analýzy rámových konstrukcí v Inventoru.
Tip 4571:Nedaří se mi přidat profil v modulu Frame Generator.
Tip 6207:Příručka k Frame Generator Customization Tool.
Tip 5123:VIPNastavení vlastního adresáře pro Frame Generator.
Tip 5856:Přidání vlastních profilů do Generátoru rámů v Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.