Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3726 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

zmizí značky sítí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: zmizí značky sítí
    Zasláno: 29.čvc.2021 v 12:28
Vyskytnul se nám problém s jedním souborem.
Máme soubor A s inženýrskými sítěmi (čáry civil.lin) a soubor B - situace
Vždycky , když sítě připojíme do situace, je to bez problémů.
Tentokrát ale JAkmile otevřeme tento soubor situace a připojíme do něj jako xref sítě, tak v situaci okamžitě zmizí značky sítí.
Ale nejen to - značky sítí zmizí i v jiných souborech, a to jak aktuálně otevřených, tak i otvíraných následně. Místo toho se tam objeví občas nějaká písmenka ...
NAštěstí po uzavření civilu a jeho opětném spuštění se sítě v ostatních souborech (kromě B) znovu zobrazí.
Soubor B tedy nějak "nabourá" aktuálně puštěný civil tak,že sítě se v něm už nezobrazují (do uzavření civilu). V tom souboru je něco špatně, ale co? VYzkoušeno na třech počítačích.
Co s tím - samozřejmě těsně před odevzdáním ? Restaurování ani DIAG nepomohlyVirus? Ale antivirák funguje ...
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2311
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 14:21
Tak už jsme zjistili příčinu (ale nikoliv samotný mechanismus, proč...)
V těch sítích byl připojen jeden xref s VO a po jeho vyčištění (stačilo ČISTI) se to začalo chovat "mravně"... (Podle názvů tam byly nějaké značky v číselných kódech a spousta prázdných hladin)
Budiž, ale proč to "nabouralo" puštěný civil se všemi otevřenými soubory, to už je nad moje chápání.
J. Mantlík

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 14:08
Kdysi jsem se s podobným problémem setkal a bylo to tím, že kolidoval název stylu písma nebo font (teď už si nejsem jist) s názvem souboru odkazujícího na tvary pro typy čar. Po přejmenování se zobrazily čáry korektně.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2311
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 14:21
Tak už jsme zjistili příčinu (ale nikoliv samotný mechanismus, proč...)
V těch sítích byl připojen jeden xref s VO a po jeho vyčištění (stačilo ČISTI) se to začalo chovat "mravně"... (Podle názvů tam byly nějaké značky v číselných kódech a spousta prázdných hladin)
Budiž, ale proč to "nabouralo" puštěný civil se všemi otevřenými soubory, to už je nad moje chápání.
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 14:22
Zdravím do Brna
Tak tenhle důvod to nebyl
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 14:24
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čvc.2021 v 15:32
No, nevěřil jsem tomu, ale stejně je to zvláštní ...
Tak jsem se rozhodl se tomu souboru VO podívat na zoubek, a opravdu jsem tam nalezl textový styl "style-civil" s fontem civil.shx. Proč to autor udělal, nevím... možná to je konverzí dwg-dgn-dwg ...
ZAjímavé je to, že tento styl byl v jednom z několika UVOLNĚNÝCH xrefů, budiž.Ale příkazem ČISTI se tento styl nevyčistil (to až po odpojení xrefů), ale přitom "přestal zlobit" (a to by až do odpojení xrefu měl, ne?)
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4940:VIPČást Mechanical symbolů není vidět v AutoCADu LT.
Tip 7155:VIPOdpojování síťových disků a mizení LAN souborů ve Windows XP.
Tip 13010:Kam zmizela funkce Save as STL (Ulož jako STL) z kontextového menu Fusion 360?
Tip 11235:Inženýrské sítě a jiný směr v oblouku a v přímé
Tip 12698:VIPNefunguje mi doplněk Vaultu v Office 2016 ani v Outlook 2016.
Tip 10844:VIPPři analýze rámových konstrukcí se nezobrazuje karta „Analýza rámových konstrukcí“.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.