Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3743 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Prisečník dvoch kriviek modelovanie trupu lode

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prisečník dvoch kriviek modelovanie trupu lode
    Zasláno: 06.srp.2021 v 17:25
Zdravím všetkých 

Chcel by som sa spýtať 
Chcem modelovať trup lode pomocou 2D náčrtu pôdorusu a bokorysu z plánu podla vloženého obrázku, vytvorím si odsadené roviny v mieste rebier trupu lode ktoré chcem pomocou kriviek spojiť s vytvorenými náčrtami, no chýba mi taká funkcia priesečník, ktorá by mi spomínané rebrá s kriviek ukotvila o vytvorené ciary v náčrtoch.
Keď krivku v 3 d pohlade neako nakreslím je to vždy mimo a neviem to ukotviť.
Som nováčik s invertorom,pozeral som si veľa návodou no neviem nič nájst.
V iných programoch, solid work je väzba priesečník.
Je možne niečo podobné aj v invertore.
Ďakujem pekne za pomoc
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2021 v 17:38
Chápu to správně?
Máte pohled z boku a profily v různych místech trupu.
Udělal jste náčrt profilu zboku a k němu kolmé roviny s profily.
Nyní chcete ptofily v rovinách spojit s profilem bokorysu.
Zkuste si promítnout bokorys do roviny konkrétního profilu. Pokud to bude problém zkuste využít vložení bodu.
Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2021 v 17:49
Ano niečo také 
Potrebujem teraz vlasne krivkami cca šiestimi vytvoriť rebrá trupu, a následne by som ich chcel šablonováním spojiť na plynulé teleso trupu.
Ja vlastne potrebujem tie rebrá v 3D priestore spojit a neviem ich ukotvit na existujúce čiary bokorysu a pôdorysu, iba prvú na vytvorenej rovine tam to ide.
Idem na chvíĺku od toho preč.
Môj problém je že som dosť nováčik a všetky návody pozerám na youtube a snažim sa niečo pochopit.
Zatial vďaka večer si k tomu sadnem.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2021 v 12:26
Každé další žebro potřebuje vlastní odsazenou rovinu.
Dejme tomu, že rovina kolmá na směr pohybu lodi je základní rovina a prochází přídí, potom je potřeba k této rovině vytvořit pomocné odsazené roviny v mistech kde budou žebra.

Upravil issin - 07.srp.2021 v 13:29
Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2021 v 17:09
ďakujem za info.

myslím, že som s takto urobil cca  6 odsúdených rovín
úplne zadná rovina od ktorej som odsádzal ostatné je ok,no na ďalších
zostávajúcich sa mi to ťažko vytvára nakoľko čiary trupu love v bokoryse a v pôdoryse mi nejdú na ostatných rovinách zaväzbiť, neponúkne mi to ten zelený bod pri posunutí sa na čiary trupu.
ďakujem. 
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2021 v 20:23
Do náčrtu žebra je potřeba promítnout geometrii bokorysu, tim vznikne bod ke kterému se profil žebra zavazbí.
Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2021 v 20:26
Díky vyskúšam a dám vedieť.

Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2021 v 13:59
Zdravím asi som úplne mimo

Skúsil som teda na odsadenej rovine urobit náčrt rebra, no po premiernutí geometrie to nie je aj tak zaväzbené.

Čo robím zle, sedím nad tým 2 dni a nedarí sa mi.
Ak by sa našiel čas z Vašej strany neako to doslovne napísať ako na to.
Ale nechcem zaťažovať

Chcel so zaslať foto o razovky no nedá sa mi to
Dakujem
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2021 v 20:40
Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2021 v 21:07
Ďakujem pekne 
Video som už videl 3 krát no bude to asi to čo budem potrebovat
Idem sa s tým pohrať 

Zatiaĺ veĺká vďaka
Zpět nahoru
bacigaldusan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.srp.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
invertor
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bacigaldusan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2021 v 11:09
Díky moc za pomoc
Video je fajn aj som si to skúšal, šablonovaním vytvorí z kriviek bokorysu a pôdorysu požadované teleso.
Stále ale skúmam či sa dá dodatočným umiestnením rebier medzi tie krivky bokorysu a pôdorysu ich zaväzbiť, nakoľko ak kreslím z plánu neaký trup, sú na ňom rebrá v rôznych vzdialenostiach a potom aj výsledný tvar telesa sa odlišuje od toho ako si to program vypočíta sám.
Ak sa ich tam snažím umiestnit nenachádzam možnosť ich zaväzbit.
Vytvorím si odsadenú rovinu premietnem si geometriu no a na tej rovine chcem zaväzbiť rebro o krivku bokorysu a pôdorysu.
Nikde na nete som nenašiel nič podobné

Veľká vďaka za návody.
Pekný deň.




Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2021 v 16:17
Kdysi jsem viděl navod na modelování jeřábového háku, zkuste pohledat.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2021 v 20:47
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.