Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4195 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Z ArchiCADU do AutoCAD LT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
steidl Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCad LT2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace steidl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Z ArchiCADU do AutoCAD LT
    Zasláno: 11.srp.2021 v 12:42
Zdravím,
setkal jsem se s komplikací, kdy mi od arch. studia chodí výkresy zpracované v ArchiCADU. Model se pokaždé při posunutí (překreslení) dost seká a je pro mne zdlouhavé v něm pracovat. Párkrát se mi povedlo nešvar opravit odstraněním složitých výplní, ale často už mám povypínané skoro vše a stále se seká. Přitom se jedná o .dwg, žádnou konverzi. Dále naprosto mizí typy čar, které musím neustále opravovat. Setkal jste se s tím někdo? Existuje nějaký modul, který by tento problém se souborem vyřešil?

Díky za rady Sleepy
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 521
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.srp.2021 v 17:52
Přeji příjemný den
Chtějte od zpracovatele v Archicadu soubory shx. Odstraňte duplicitní objekty, vyčistěte výkres. Vyberte jen ty entity, co potřebujete ke své práci a vložte je do nového výkresu. Výkres dwg z Archicadu není "skutečný" výkres dwg. Pokud používáte dodaný výkres jako podklad, podložte si jej jako xref.
Jan Kosík
Zpět nahoru
steidl Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCad LT2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace steidl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2021 v 08:51
Děkuji za reakci.
"Vyčištění" výkresu provádím vždy, překopírovat potřebné je první věc kterou jsem zkoušel, ale bez úspěchu. Bohužel využít výkres jen jako referenci nemohu. Zkusím to s tím shx, snad to pomůže.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.srp.2021 v 09:32
Archicad, stejně jako řada dalších aplikací, neukládá soubory v pravém formátu DWG, ale jen s příponou .dwg. Ty pak způsobují různé typy problémů (nejen v AutoCADu). Možná si zkuste vyžádat .dxf  nebo výkres rozdělený do více souborů.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2031:Mohu otevřít soubory .PLA nebo .PLN v AutoCADu?
Tip 1794:Jakou aplikací lze prohlížet soubory .RML?
Tip 6578:Export ostylované mapy z Mapu do DWG pro holý AutoCAD.
Tip 8138:Jak nainstalovat soubor DMG s instalací AutoCADu?
Tip 4390:Jaká verze DWG je exportována z Inventoru?
Tip 7487:Kompatibilita DWG souborů z 32bitové a 64bitové verze AutoCADu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.