Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3373 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

typ čáry v rozvržení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: typ čáry v rozvržení
    Zasláno: 28.srp.2021 v 20:29
Dobrý den, zkoušel jsem snad vše, ale tohle mě to dělá. 

Nechápu proč je jiné zobrazení - správné v modelu a tohle mi to dělá v rozvržení (při tisku)

jedná se o dvě čáry, jinak asi ostatní zatím v pořádku. 


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 10493/náhled.png









Upravil knopik - 28.srp.2021 v 20:32
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2021 v 08:29
Dobrý den,
ty čáry s kolečky máte definované v souboru .lin? Můžete přidat přílohu s dwg souborem a napsat definici čáry?
Zpět nahoru
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2021 v 09:19

Připojené souborydwguploads/10493/vzor.dwg

a rámci přeinstalace autocad (přenos licence) do nového PC se mi tohle stalo, nikdy jsem to neřešil a nemůžu dohledat jaké čáry lin. to do výkresu bere.

děkuji moc za pomoc. 
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2021 v 12:56
V modelu žádný problém není - spíše jde o nastavení rozvržení vzhledem k modelu. 
Typy čar jsou "ČÁRK_##-##".
Ta horní V 2a (6/12/0,125) je ČÁRK_03-06. 
Ještě jsou tam dvě obyčejné (Continuous) polyline (V1, V4). 
Po změně měřítka čar na 50 se mi vykreslují v "Rozvržení1" celkem normálně.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81/Rozvrzeni1.png



Dvě spodní čáry jsou polyline definované jako "Linetype: cl2" - dvojka napovídá nějakou dvojitou čáru.


Upravil vbehun - 30.srp.2021 v 14:42
=^..^=
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 330
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2021 v 08:46
Typy čar cl1_I, cl10, cl2 až cl7 jsou složené typy čar z microstation a to možná dělá u Vás problém. U souboru, který jste přiložil, se mi čáry zobrazují správně v modelu v AutoCADu LT 2021 a 2022. Bohužel jsem nepřišel na to, co by mohlo dělat u Vás ten problém.
Zpět nahoru
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2021 v 08:54
děkuji za reakci, tam je spíš u mě problém u těch dvou čar dole, jelikož když se koukám na Váš náhled tak tam máte jen "čáru" ale mělo by se to zobrazovat jako "svodidlo" (viz. výstřižek na začátku) 

A ano, když změním měřítko, tak se ty dvě čáry dole vykreslí dobře, ale pak se mi "rozhodí" kadence těch nahoře. A nikdy mi to nezlobilo, vždy jsem měl měřítko akt1 glo1 a bylo to ok a teď tohle. 

takže nevím co s tím, kolegovi to nedělá nic dobře zobrazuje jak v modelu, tak rozvržení. 

 
Zpět nahoru
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2021 v 08:57
A když prosím pěkně překliknete do rozvržení taky se zobrazují správně? 

jelikož já mám problém, že v modelu jsou ok, ale v rozvržení chybně. 



Upravil knopik - 31.srp.2021 v 09:26
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1617
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2021 v 09:37

Připojené souboryzipuploads/1045/new_block1.zip
Mi se to v 2022 chová normálně. I ve VP. (tedy až na drobné problémy v náhledu vlastností)
Ale, jsou to LT pocházející z Microstationu, jsou známé problémy s kompatibilitou a doporučuje se je spíš neužívat - jakkoliv je to lákavé.
Poradit víc neumím. Jen ty obecné, zkusit vytvořit nové VP, zkopírovat to do nového výkresu...


Upravil johny - 31.srp.2021 v 09:43
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10854:Dynamické nastavení měřítka typu čáry tažením myší.
Tip 419:Jak změnit rozlišení přerušované čáry? (délky segmentů)
Tip 1040:Proč jsou komplexní typy čar zobrazeny se správným měřítkem jen v modelovém prostoru?
Tip 4536:VIPNedokumentovaný kód zarovnání typu přerušované čáry.
Tip 5329:VIPJak rozložit přerušované a komplexní typy čar na segmenty?
Tip 7127:Proč mají některé hladiny ve Správci hladin modré pozadí?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.