Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2453 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přenos nastavené hladin z výřezu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přenos nastavené hladin z výřezu
    Zasláno: 31.srp.2021 v 09:24
Ještě bych doplnil jeden způsob, jak snadno přepínat mezi stavy hladin, ale nevím, zda je to možné v LT. Správce stavů hladin nabízí přesně to, co potřebujete, a navíc možnost snadno mezi jednotlivými stavy opakovaně přepínat. 

1. V modelovém prostoru si vytvořte nový výchozí stav hladin (hladin, které chcete mít viditelné, zmrazené nebo zamknuté).
2. V jednotlivých výkresových prostorech dvojklikem zaktivujte rozvržení; následně si vytvořte nový stav hladin pro dané rozvržení, např. Výkres č. 1, Výkres č. 2 atd.
3. V modelovém prostoru pak stačí vybrat požadovaný stav hladin (Výchozí nebo Výkres č. 1 apod.) a zvolit obnovit. Stav hladiny se následně změní dle uloženého stavu.

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1617
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.srp.2021 v 08:55
Původně odeslal(a) JKA JKA napsal(a):

... Hladin je přes 120 a nechci si vypisovat, které zmrazit a které ne... 

Nezlobte se, ale toto nemyslíte vážně, že? Jak dlouho pracujete s autocadem, že přemýšlíte takovýmto způsobem?

Začněte aktivací VP o který se jedná. Ujistěte se, že aktuální hladina není VP-zmražena.  V dialogu HLADINY si zmrazíte všechny hladiny mimo aktuální. Pak je seřadíte podle sloupce VP-zmrazit, vyberete všechny hladiny co jsou VP-rozmrazeny a rozmrazíte je. 


Upravil johny - 31.srp.2021 v 10:32
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2021 v 20:02
Dobrý den,

klepněte za záložku(y) rozvržení pravým tlačítkem a měla by tam být možnost exportu rozvržení jako  model.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2021 v 17:08
Dobrý den,
dostal se ke mě výkres vzduchotechniky se stavebním xRefem. Výkres se otevírá jako 3D celé stavby a v modelu jsou zapnuté hladiny všech pater najednou. Od projektanta jsou vytvořeny rozvržení, které obsahuje vždy výřez, kde jsou hladiny nastaveny pro pojmenované patro. Já potřebuji v modelu v jednotlivých patrech něco upravit...lze nějak kopírovat nastavení hladin z výřezu patra do modelového prostoru ? Hladin je přes 120 a nechci si vypisovat, které zmrazit a které ne... Děkuji.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7126:Nedokumentovaná volba příkazu VHLADINA.
Tip 6243:Přepínání mezi vypnutím a zmrazením v příkazu VYPHLAD.
Tip 1494:VIPJak okótovat ve výřezech výkresového prostoru v různých měřítcích?
Tip 7127:Proč mají některé hladiny ve Správci hladin modré pozadí?
Tip 8830:Jak uložit nastavení exportu hladin do DWG z Revitu 2013?
Tip 4592:Vypnutí hladiny ve výřezu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.