Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4291 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

šrafa priamo po vykreslení plochy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 83
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: šrafa priamo po vykreslení plochy
    Zasláno: 10.zář.2021 v 14:41
Ahojte.

Existuje príkaz na niečo takéto:
Zoberiem si čiaru a vykreslím si plochu. Bez toho aby som musel dávať príkaz šrafa by mi automaticky tú plochu vyplnilo. 
:)
ďakujem 


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20261
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.zář.2021 v 14:51
Buď v Mapu/Civilu pomocí příkazů MPOLYGON, MPFILL nebo automatickou tematizací (výplň podle hodnoty vlastnosti). Nebo menu makrem či LISP utilitou.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 233
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2021 v 10:05
Zkuste příkaz DESKA.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2021 v 10:46
Tak zrovna příkaz DESKA bych (až na možné výjimky) z mého pohledu odsunul do zapomenutí ...
Nevidím žádné výhody - nelze zjistit plochu, nelze použít pro oblouky a ani ji nelze vytvořit obdobně, jako kreslíte čáry

Z pohledu mé profese mne nenapadá, kdy by se požadovaný postup hodil.
Takže, jak píše p. Michl, nejšpíše makro nebo jednoduchý lisp

PS s příkazem DESKA už jsem se nesetkal hoooodně let
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10227:VIPJak vynutit rastrový typ výplně ploch v PDF? (bez proužků)
Tip 6192:VIPRychlé poloprůhledné výplně pro zobrazení i tisk (Map, Civil).
Tip 6371:Jak vyhledat neuzavřené obrysy či křivky ve výkresu?
Tip 103:Po pádu AutoCADu nyní nelze vyšrafovat plochu (nezobrazují se mi šrafy).
Tip 11069:Některé šrafy připojeného DWG souboru se zobrazují jako vyplněná plocha.
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.