Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3905 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém po aktualizaci Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2019 , Vault , Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém po aktualizaci Inventoru
    Zasláno: 18.říj.2021 v 13:36
Dovolím si částečně oponovat Tongue
Jde o to z jaké verze proběhla aktualizace. Jestli z 2021 nebo třeba 2018/2019.
Také jsem slýchával, že nová verze je přelomová a tudíž bezproblémová, ale ty problémy s daty a funkčností se najdou nejen u verze která běží ale holt i u té nové.
Já jsem zastáncem toho aktualizovat třeba co 2 roky. Protože práce a možnosti např. ve verzi 2019 v porovonání s 2020 je diamterální.
Ale ano jde o to k jakému modelování a využití Inventor slouží. Jestli jsou to nějaký jednoduchý věci, tak se ani po těch 3-5 letech asi nevyplatí aktualizovat a pracovat na systému a s daty které fungují Wink


Lestr
Autodesk Inventor Professional 2019
Autodesk Vault 2019
AutoCAD Mechanical 2019
Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2021 v 14:04
Zdravím, máte nejakuálnější verzi Inventor CAMu, 2022.1 ?  Zkontrolujte to, prosím.

Máte správně v nastavení vybrán Model? 
Jakou chybu vám Inventor CAM píše, když dráhy nevygeneruje? 


Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 415
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2021 v 08:24
Zdravím.
Neaktualizovat!
Pokud máte vyladěný systém, tak s ním vydržíte 3roky, ale klidně i 5.
Potřebujete to co nové verze poskytují, poskytují li vůbec něco významného?
Už dávno neplatí že vše nové je nutně lepší, a nejen u SW. A za případnou ztrátu času to pohraní si nestojí.
Novou verzi instaluji až je vyladěná a stabilní, klidně i za 3 roky. Je to jen otázka priorit.
JanB.
Zpět nahoru
pavel2100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.zář.2021
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad , Inventor (2022)
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel2100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2021 v 17:41
Dobrý den,

nastal mi problém po aktualizaci Inventoru na verzi 2022. Jedná se o 3D obrábění pomocí dokončovací operace "Konturové". Pokud si v modelu navolím jakoukoliv hlídanou plochu, Inventor mi nevygeneruje žádné dráhy, pouze se mi u této operace zobrací červený křížek. U ostatních 3D operací, pokud si navolím některé hlídané plochy, tak fungují bez problémů. Dělá to pouze u této jedné zmíněné operace. 3D obrábění pomocí operace Konturové, je pro mě jedna s nejpoužívanějších a je to i celkem problém, jelikož věci které se opakovaně vyrábí a je tam použita tato operace, tak nyní to nefunguje. Nikdy s tým nebyl problém, až po aktualizaci. Už jsem zkoušel vše možné měnit a bez výsledku. Nevíte někdo, kde může být problém ? Děkuji    
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.