Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5307 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém po aktualizaci Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel2100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.zář.2021
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad , Inventor (2022)
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel2100 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém po aktualizaci Inventoru
    Zasláno: 15.zář.2021 v 17:41
Dobrý den,

nastal mi problém po aktualizaci Inventoru na verzi 2022. Jedná se o 3D obrábění pomocí dokončovací operace "Konturové". Pokud si v modelu navolím jakoukoliv hlídanou plochu, Inventor mi nevygeneruje žádné dráhy, pouze se mi u této operace zobrací červený křížek. U ostatních 3D operací, pokud si navolím některé hlídané plochy, tak fungují bez problémů. Dělá to pouze u této jedné zmíněné operace. 3D obrábění pomocí operace Konturové, je pro mě jedna s nejpoužívanějších a je to i celkem problém, jelikož věci které se opakovaně vyrábí a je tam použita tato operace, tak nyní to nefunguje. Nikdy s tým nebyl problém, až po aktualizaci. Už jsem zkoušel vše možné měnit a bez výsledku. Nevíte někdo, kde může být problém ? Děkuji    
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 424
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2021 v 08:24
Zdravím.
Neaktualizovat!
Pokud máte vyladěný systém, tak s ním vydržíte 3roky, ale klidně i 5.
Potřebujete to co nové verze poskytují, poskytují li vůbec něco významného?
Už dávno neplatí že vše nové je nutně lepší, a nejen u SW. A za případnou ztrátu času to pohraní si nestojí.
Novou verzi instaluji až je vyladěná a stabilní, klidně i za 3 roky. Je to jen otázka priorit.
JanB.
Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2021 v 14:04
Zdravím, máte nejakuálnější verzi Inventor CAMu, 2022.1 ?  Zkontrolujte to, prosím.

Máte správně v nastavení vybrán Model? 
Jakou chybu vám Inventor CAM píše, když dráhy nevygeneruje? 


Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2019 , Vault , Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2021 v 13:36
Dovolím si částečně oponovat Tongue
Jde o to z jaké verze proběhla aktualizace. Jestli z 2021 nebo třeba 2018/2019.
Také jsem slýchával, že nová verze je přelomová a tudíž bezproblémová, ale ty problémy s daty a funkčností se najdou nejen u verze která běží ale holt i u té nové.
Já jsem zastáncem toho aktualizovat třeba co 2 roky. Protože práce a možnosti např. ve verzi 2019 v porovonání s 2020 je diamterální.
Ale ano jde o to k jakému modelování a využití Inventor slouží. Jestli jsou to nějaký jednoduchý věci, tak se ani po těch 3-5 letech asi nevyplatí aktualizovat a pracovat na systému a s daty které fungují Wink


Lestr
Autodesk Inventor Professional 2019
Autodesk Vault 2019
AutoCAD Mechanical 2019
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.