Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2792 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Maska pozadí textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Maska pozadí textu
    Zasláno: 08.lis.2021 v 14:53
Ještě jedna možnost tu je, ale nefunguje pro tuetype. Zkopírovat text na sebe a ke spodnímu přiřadit větší tloušťku a jinou barvu, pak ze musí ovšem editovat oba texty samostatně. Je z nich možné udělat skupinu, aby se nerozeběhly. Já to používám u obloukového textu.
Jan Kosík

Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 14:31
To asi v LT nenačtu. :-( ŠKODA.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 11:33
Můžete ale místo masky použít např. TextHalo:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 09:32
No toho jsem se bál. :-( :-)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 09:30
To asi nepůjde - maska je na úrovni celého objektu. Jedině MText rozložit a zamaskovat jednotlivé řádky samostatně.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2021 v 09:28
Dobré ráno,

prosím o radu. Jde nastavit maska pozadí textu tak, aby obtékala ve víceřádkovém textu pouze samotný text a ne celý rámeček?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 41321/Snímek_obrazovky_2021-11-08_092746.jpg


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3723:Nesprávně zobrazená maska pozadí textů v AutoCADu 2004 u výkresů z AutoCADu 2005.
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.
Tip 7176:Jak k atributu bloku přidat masku pozadí?
Tip 4784:Snadno čitelné kóty.
Tip 3732:Na jednom počítači se nezobrazuje šedivé pozadí polí.
Tip 5002:Chybný tisk masky textu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.