Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5288 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Previazanosť výkresov (blokov)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 83
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Previazanosť výkresov (blokov)
    Zasláno: 02.pro.2021 v 08:57
Ahojte,
existuje v autoCad Map3D možnosť že mám dva výkresy a keď zmením blok v jednom výkrese automaticky zmení aj v druhom?
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2021 v 09:10
Používám jen "obyčejný" AutoCAD a tam nic takového není. Jedinou možnost vidím v požití bloku jako referenci, pokud tedy není dynamický. U většího počtu takových bloků to asi také nebude moc vhodné.
Další možnost je si otevřít DesignCenter (Ctrl+2) a pomocí něj si předefinovat bloky z jednoho výkresu do druhého.


Upravil Petr75 - 02.pro.2021 v 09:18
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1625
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2021 v 09:33
Blok s takovými vlastnostmi se nazývá XREF. A dá se to použít jak v obyčejném autocadu, tak v neobyčejném.
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 83
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2021 v 10:58
Áno, ale ja nechcem xrefy,  to je nepraktické, to keď si zoberiete mate 100 blokov, teda 100 výkresov a teda musíte vždy otvárať, vojsť, upraviť, aktualizovať.....

Ja som skôr to myslel priamo hneď.

Niečo ako keď máte prepojenia medzi dvoma excelmi.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20323
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2021 v 14:15
U jednotlivých (v cizích DWG) entit AutoCAD nehlídá a ani nemá jak hlídat verzování - který je jiný nebo novější, takže ani nemůže upozorňovat na případné aktualizace. Toto je spíš GIS funkce (které ale Map také umí, z datového zdroje).

Nicméně můžete zkusit novou freeware utilitku CopyBlockE (viz Download) - ta umí vložit nebo předefinovat (pokud už existuje) blok z jiného DWG. Zkuste prosím zatím opatrně, nebylo otestováno na všech speciálních případech (vnořené bloky, apod.). Šla by pak upravit i na dávkový provoz.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5843:Jak snadno přenést entitu mezi modelovým a výkresovým prostorem?
Tip 5596:Změna barev součástí sestavy se mi neprojevuje ve výkresovém pohledu.
Tip 4563:Kusovník i v holém AutoCADu.
Tip 6499:Zrychlení přepínání výkresů v AutoCADu 2009 a 2010.
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 12395:Jak popsat okno Výkresového pohledu aktuálním měřítkem a názvem modelu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.