Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
Stávající terén do příčných řezů |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
ibanato ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.kvě.2014 Lokalita: Slovensko Používám: ACAD2013, ACAD2016 Stav: Offline Bodů: 30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 09.bře.2022 v 09:04 |
Pred rokmi na jednom školení nám bol odprezentovaný jeden soft, ktorý vedel vynášať "pozdlžáky" priamo zo situácie. Prezentácia vyzerala dobre a vyzeralo to fakt jednoducho, ale osobne som to nikdy neskúšal (možno na moju škodu), nakoľko pozdĺžne profily kreslím prakticky dennodenne, ale klasicky postaru.
Dávam sem odkaz na ten soft: (dúfam že tým neporušujem nejaké pravidlá, ak áno ospravedlňujem sa)
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2491 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, sice jsem !"v pravěku" těch řezů nadělal tisíce, ale jak to obecně popsat ... Kolegyně radí "hlava - tužka - papír - odměřit - trojčlenka - vynést" ... ![]() Tak to zkusím. Výšku terénu v bodě, který potřebujete (např. A), získáte tak, že odečtete výšky dvou sousedních bodů B a C (ale pozor na hrany terénu, kraje silnice, ploty, apod) , vydělíte vzdáleností těchto dvou bodů a následně vynásobíte vzdáleností bodu A od jednoho z bodů B nebo C. Výsledek přičtete k výšce bodu, od kterého jste měřili vzdálenost. Máte výslednou výšku, kterou chcete a vynesete ji do řezu A tak to uděláte pro všechny potřebné body v řezech (osa, výrazné lomy terénu, apod.)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
DarkKiller123456 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.led.2022 Lokalita: ČR (JM) Používám: QCAD Stav: Offline Bodů: 3 |
Mám AUTOCAD a dokonce i CADTools. Nicméně jsem to nikdy nedělal, takže nevím jak by to mohlo fungovat. Víte o nějakém návodu pro to "možnost to dostat jen "ručně s interpolováním ze zaměření."?
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2491 |
1) Co je QCAD, nevím, neznám možnosti 2) Obávám se, že v "holém" autocadu máte - pokud neexistuje nějaká aplikace - možnost to dostat jen "ručně s interpolováním ze zaměření. Totéž ale bude platit i pro Qcad 3) Pro tyhle účely je nejlepší Civil 3D, ale je docela drahý 4) Možná by to zvládla i free aplikace/nadstavba CADTools (vím, že existuje, ale nezkoumal jsem), ale ta je primárně určena pro Autocad a nevím jestli bude fungovat i s QCADem
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
DarkKiller123456 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.led.2022 Lokalita: ČR (JM) Používám: QCAD Stav: Offline Bodů: 3 |
Dobrý den, potřebuji zakreslit do příčných řezů pro parkoviště (ale i komunikace) stávající terén. Mám zaměření od geodeta i v JTSK, ale v AutoCADu jsem začátečník. Hledal jsem na internetu nějaké návody, ale nic specifického jsem nenašel. Je zde nějaký software nebo nějaké metody jak ten stávající terén dostat do příčných řezů?
Budu rád i za odkazy na dobré návody pro tento úkon. Mockrát děkuji za případnou pomoc.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,219 sekund.