Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Vykreselení externich referencí |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Weronika99
Nováček Přihlášen: 09.kvě.2022 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 6 |
Téma: Vykreselení externich referencí Zasláno: 09.kvě.2022 v 10:47 |
Dobrý den všem, chtěla jsem se zeptat na radu ohledně vykreslování externích referencí. Do modelu jsem připojila xref katastru, vše se krásně zobrazuje, tak stejně jako v rozvržení. Bohužel když vykreslím projekt do PDF, tak katastr (externí reference) se nevykreslí. Všechny vrstvy jsou zapnuté, zapnuté pro tisk. U druhé reference sítí mi tento problém nevyskakuje.. Nějaké tipy, rady, nápady, co s tím?
Děkuji za každou radu! :)
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21653 |
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:00 |
V náhledu tisku se to zobrazí? Na jinou tiskárnu než PDF (např. DWF, rastr.obrázek) to funguje správně?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Weronika99
Nováček Přihlášen: 09.kvě.2022 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 6 |
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:08 |
Bohužel ne.
|
|
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2548 |
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:20 |
Tím "všechny vrstvy jsou zapnuté" myslíte ÚPLNĚ VŠECHNY nebo jen ty, o nichž si myslíte, že jsou potřeba? Není třeba nakonec ten xref vložen třeba v hladině DEFPOINTS (taky už jsem to viděl) ... |
|
J. Mantlík
|
|
Weronika99
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:23 |
Jak píšete, všechny potřebné hladiny jsou zapnuté.
Reference je v jiné hladině. |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21653 |
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:28 |
Pokud není vidět ani v náhledu, pak je někde omezen jejich tisk. Ty hladiny jsou zapnuté jak v hlavním výkresu (ze kterého tisknete, hladina vložení xrefu), tak v onom xrefu (samostatné DWG)?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
splonk
CAD/BIM manager Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1261 |
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:30 |
a jak je na tom hladina "0" a "Defpoints", nejsou náhodou zmražené/vypnuté?
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
Weronika99
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:37 |
I ve výchozím dwg jsem kontrolovala vrstvy, všechno svítí, mělo by být krásně vidět v tisku, a ono ne. Někdy by člověk při práci v AutoCADu potřeboval nějaké prášky na zklidnění
|
|
Weronika99
Zasláno: 09.kvě.2022 v 11:39 |
Jak jsem psala výše, xrefy jsou v jiné hladině, a zbytek je zapnutý.
|
|
Kosík
TOP uživatel Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
Zasláno: 12.kvě.2022 v 17:32 |
Do jaké hladiny je vložem xref, není náhodou netisknutelná?
|
|
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2548 |
Zasláno: 13.kvě.2022 v 08:30 |
Po zkušenostech s jiným problémem, který jsem kolegovi řešil, se zeptám Co takhle ještě zkusit RESTAURUJ nebo DIAG (na oba soubory)
|
|
J. Mantlík
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,773 sekund.