Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
REVIT - nový parametr u kabelových žlabů |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Ondras92
Nováček Přihlášen: 10.úno.2020 Lokalita: ČR (MS) Používám: Revit, Autocad Stav: Offline Bodů: 6 |
Téma: REVIT - nový parametr u kabelových žlabů Zasláno: 06.čer.2022 v 15:35 |
Dobrý den,
Umí někdo přiřadit čísla a názvy místnosti ke kabelovým žlabům? Čísla i názvy byly vytvořeny pomoci funkce Analyzovat prostory a převzaty ze stavebního podkladu. U ostatních rodin se zobrazují normálně, ke žlabům neumím přiřadit nový parametr. Děkuji
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3936 |
Zasláno: 06.čer.2022 v 17:11 |
Asi není problém přidat parametr ke kabelovým lávkám, spíše je problém určit, ke kterému prostoru patří, když mohou probíhat více místnostmi nebo přes vícero podlaží. Nevím, jak se toto chová v T4R, ale pokud už takový požadavek vznikne, tak je možno zapsat prostor jako místo, kde žlab začíná - pomocí Dynama.
|
|
Ondras92
Nováček Přihlášen: 10.úno.2020 Lokalita: ČR (MS) Používám: Revit, Autocad Stav: Offline Bodů: 6 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 08:51 |
Dobrý den,
Mám právě problém už při přiřazení nového parametru ke žlabu. Co se týče toho umístění pomoci dynama, neměl byste návod? Děkuji
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3936 |
Zasláno: 07.čer.2022 v 15:45 |
Co se týče přidání parametru k lávkám, tak to je klasický proces - Parametry projektu - přidat - Sdílený parametr - (odkud) - vybrat parametr - přiřadit ke kategorii Kabelové lávky (Cabel Tray). Co se týče Dynama, zkuste se nejdříve podívat na Holixa (Revit Tools), tam je obdobná funkce, ale teď nemohu vyzkoušet, zda je možnost přidat číslo místnosti (prostoru) i pro lávky. Pro Dynamo když tak napíšu nějaký návod, jak to použít (v principu vybrat všechny lávky, zjistit jejich počáteční bod, zjistit místnosti a jejich geometrii a pak hledat, který bod leží v které místnosti).
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 07.čer.2022 v 16:37 |
Teď jsem koukal do Holixa, tak opravdu ani tam nemají funkčnost pro přiřazení místností ke kabelovým lávkám, funguje to jen pro vkládané rodiny, ne pro systémové.
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 07.čer.2022 v 17:11 |
Tak v rychlosti - načte všechny kabelové lávky, zjistí jejich počáteční bod, jak byly kreslené, zjistí místnosti a kontroluje, který bod leží ve které místnosti. Netestoval jsem to na další podlaží, zájemcům o úpravu se meze nekladou :-) Číslo místnosti zapíše do parametru "Mark" kabelových lávek.
|
|
Ondras92
Zasláno: 08.čer.2022 v 07:48 |
Parametr Mark v rodině kabelových lávek není, pokud ho vytvořím například jako parametr instance, tak po spuštění dynama se nic neděje.
Můžete mne prosím navést?
|
|
Ondras92
Zasláno: 08.čer.2022 v 07:49 |
Případně, pokud bych nechtěl použít dynamo, lze vytvořit parametr (třeba sdílený a instance) a doplnit jej o nějaký vzoreček, který si číslo místnosti ve které se nachází převezme?
|
|
Ondras92
Zasláno: 08.čer.2022 v 08:01 |
Ještě mě napadlo, že já mám ty místnosti v revitu definované jako prostory a čísla prostorů, kdežto v dynamu jsou "místnosti". Nevím zda je v tom rozdíl, jen mě to tak napadlo...
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 08.čer.2022 v 09:09 |
|
|
Peter Jirat
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 08.čer.2022 v 16:08 |
Prostory to trochu komplikují, ale i to lze vyřešit. Přiložené Dynamo odfiltruje prostory, ve kterých nejsou žádné lávky, odfiltruje lávky, které nezačínají v prostoru (to je otázka, jak jsou prostory definované apod), pak přiřadí zbylé lávky k prostorům (jedna lávka nemůže začínat ve vícero prostorech, naopak jeden prostor může mít více lávek), a přiřadí čísla prostorů jednotlivým lávkám do parametru Označení. Použité uzly - DynamoMEP, a jiné, to lze dohledat. |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,863 sekund.