Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Dobrý den, zkuste prosím zrušit výškové cílování vnějšího nášlapu +7cm. Vrátí se potom sklon rampy na 12.5%? Řekla bych, že parametr sklonu rampy je "volný" při výškovém zacílování vnějšího bodu. Pokud by se tento sklon neuvolnil, tak bude podsestava mít moc určitých parametrů. Eliška Špačková
Určitě dělám chybu, ale nevím kde. Tuhle podsestavu jsem použila v místě pro přecházení. A 7 cm nášlap mám obrubu chodníku, na kterou navazuje tráva. Zacílované to mám na 3D křivku obruby s nášlapem těch 7cm. Přesto to nefunguje, jak má.
Někde děláte chybu, já s touhle podsestavou nemám žádný problém.
Pokud děláte vjezd, proč máte ve vratech nášlap 7 cm?
Nášlap u vozovky nemusíte mít 2 cm, můžete jít běžně až do 5 cm (pokud potřebujete)
Šířku chodníku i výšku "u vrat" můžete zacílovat na 3D křivku, pak sklon rampové části (i její šířka) vyjde podle skutečné šířky a výšky mezi vozovkou a vraty s odečtením šířky pochozí plochy
PS teď koukám, že používáte 2013. Nebude nakonec i nějaký problém s kompatibilitou ? TAhle podsestava byla prvně myslím pro 2015
Dobrý den, chci se zeptat, jak správně nastavit podsestavu vjezd s chodníkem, aby kreslila dle skutečnosti. Chodník mám široký 2,3m. Sklon pochozí části chodníku držet 2% a sklon rampové části vjezdu max 12,5%. Výška nášlapu 0,02m. Druhou stranu podsestavy potřebuji lemovat obrubou s nášlapem 0,07m. Pokud tohle vše na sebe napojím, tak se mě vykreslí sklon rampy ve výsledném cca 15% sklonu, což neodpovídá nastavení šablony. Děkuji za pomoc a rady.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru