Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7537 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Průhlednost ve výkresu? Jak?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Průhlednost ve výkresu? Jak?
    Zasláno: 13.dub.2023 v 16:28
Dobrý den,
když vytvořím model, kde je nějaká část sestavy průhledná, tak ve výkresu o tuto vlastnost přijdu a vypadá to jako neprůhledná část.
Průhlednost nastavuji tak, že přepíšu vzhled součásti na "čirá". A ona ta součást po vložení do sestavy funguje jako průhledná. Jen když to dám do výkresu, tak o tuto vlastnost přijdu.

Doteď vše musím buď v bitmapovém editoru formou koláže dotvořit a nebo exportem do AutoCadu a tam vyeditovat. Udělat si výkres bez té součásti, potom s tou součástí,...

Děkuji za pomoc s postupem pro začátečnice
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21545
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.dub.2023 v 23:24
Účelem výkresu je obvykle dokumentace pro výrobu daného dílu či sestavy. Tam průhlednost obvykle nehraje roli. Co je cílem vašeho výstupu do výkresu? Vizualizace podoby daného výrobku?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 00:04
Dobrý den,
výstupem je projekt polytechnického centra pro děti ze ZŠ. Tedy kompletní podklad, kde je umístění nábytku, vytrín, ICT techniky, rozmístění 3D tiskáren, frézek, laserů...
No a ty vytríny jsou prosklené a není potom na výkrese vidět dovnitř. Stejně tak skrz plexisklo na krytech a boxech (pro 3D tiskárny,...)
A jelikož pracuji v Inventoru a neumím v žádném jiném SW (3D studio, ArchiCad, apod.), tak to plácám v tomto SW. :-)
Děkuji moc

Zpět nahoru
PopelkaM Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.čvc.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PopelkaM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 06:24
Dobrý den,
myslíte takto ...
Ve výkrese dát pohled stínovaný.
S pozdravem Popelka

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 26140/Vystínovaný_pohled.PNG


Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Stav: Offline
Bodů: 380
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 07:45
Jen doplním, pokud to chcete bez stínovaného pohledu, pak průhlednou součást nastavte jako referenční. Ve výkrese se zobrazí jiným typem čáry a zároveň zcela průhledně.
 
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 538
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 13:45
Průhlednost součásti lze ve výkrese nastavit přes pravé tlačítko na součást.
Nejprve je nutné změnit prioritu výběru na výběr součásti (SHIFT + pravé tlačítko) a potom vybrat součást v pohledu a přes pravé tlačítko vybrat volbu "Průhledné".
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, INV
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.dub.2023 v 13:54
Dobrý den, další alternativou je nastavení průhlednosti komponenty až ve výkresu. To umožní i pozicování komponentů schovaných uvnitř.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/_InvPruhlednost.png


Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.dub.2023 v 21:49
Původně odeslal(a) horalek horalek napsal(a):

Jen doplním, pokud to chcete bez stínovaného pohledu, pak průhlednou součást nastavte jako referenční. Ve výkrese se zobrazí jiným typem čáry a zároveň zcela průhledně.
 

Dobrý den,
pomalu se prokousávám všemi odpověďmi. Ne zcela je mi vše jasné, ale něco se zadaří. I když ne úplně.

To co jste mi poradil funguje ale ne při několikanásobném vkládání sestav do sestav.

Udělala jsem jednu sestavu, kde je vložena součást a je průhledná. 
Tuto sestavu jsem vložila do další sestavy a opět je v ní vložená součást průhledná.
A tuto sestavu jsem vložila do celkové sestavy a tam to již nefunguje :-((

Nebo je potřeba něco ještě někde odkliknout?

PS. Inventor 100 % neaktualizuje. Když v podsestavách něco upravím,... tak ano, ale když změním tu průhlednost, tak se ve výkresu nepromítne. Pouze, když vložím nový obraz. Ale ve starém to zůstane nezměněno. Co to prosím je?


Děkuji moc


Upravil RadkaV - 23.dub.2023 v 22:05
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.