Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4044 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Uživatelské rozměry papíru - systémová tiksárna

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
skypeja Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace skypeja Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uživatelské rozměry papíru - systémová tiksárna
    Zasláno: 23.kvě.2023 v 07:12
Dobrý den,

již delší dobu se potýkám s problémem, který se mi nedaří vyřešit a má frustrace už dosahuje krajních mezí, tak se zkusím zeptat tady. Pokoušel jsem se hledat všude možně, ale neúspěšně, tak mě případně nekamenujte, pokud se to tu už řešilo, asi blbě hledám.

Pro tisk výkresů do PDF využívám systémovou tiskárnu DWG to PDF, kde mám definované uživatelské rozměry papíru. Relativně často přesedám mezi dvěma počítači a tak se stává, že v jednom nebo druhém nějaký ten formát chybí. Existuje nějaká možnost, jak si tyto uživatelsky definované rozměry papírů rozumně přenést mezi PC? Zkoušel jsem i kopírovat pc3 soubor, ale nějak mi to nefungovalo.

A druhý dotaz bych měl, jestli se dá nějak upravit pořadí seznamu uživatelských formátů, aby byly za sebou chronologicky podle šířek (nebo jak si zvolím) a ne v pořadí, jak jsem je postupně přidával.

Předem děkuji
Petr Janeček
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2023 v 08:18
Dobrý den, musíte také kopírovat PMP soubor příslušné tiskárny, ten je v adresáři "...Plotters/PMP Files".
Protože uživatelské papíry jsou v souboru PMP, tak by se pořadí mohlo dát změnit jeho editací.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1790
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2023 v 08:39
S tím řazení je trochu problém, někdy se mu chce a někdy nechce.
Řešil jsem to novým souborem a tam to ředil jak bylo třeba.
Nakonec vyřešeno tak, že tisknu na A0 a následně přes aplikaci cropped oříznu dle čar. Ztratím hladiny, vše je v jedné, ale to mi nevadí.
Zpět nahoru
skypeja Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace skypeja Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2023 v 12:54
Děkuji, mám za to, že jsem kopíroval i ten PMP a nechytalo se to, ale vyzkouším to ještě jednou.
Neměli byste ještě nějaký tip. jak případně editovat ten PMP soubor? Nic jsem nenašel, tak než se pustím do výroby nového správně seřazeného...
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Stav: Offline
Bodů: 400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2023 v 13:41
PMP soubor lze editovat např. poznámkovým blokem, ale lepší je Notepad++ a zvolit syntaxi např. JSON.
Koukám teď na mé formáty tiskárny a já to mám seřazené podle abecedy a čísel a nerespektuje to pořadí v PMP souboru.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21545
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2023 v 14:35
Když máte uložený .PC3 soubor odkazující daný .PMP soubor (třeba i někde sdílený na síti), budou změny rozměrů papíru reflektovány vždy při použití daného .PC3 souboru jako "tiskárny". Pro řazení je dobré zvolit nějaké vhodné schéma pojmenovávání.

Ještě pro doplnění, "DWG To PDF" není "systémová tiskárna", ale tiskárna, resp. driver, Autodesku přímo v AutoCADu (ne ve Windows - to je důležité, protože s rozměry papíru u systémových tiskáren se pracuje jinak). A je to starší verze driveru, která se už řadu verzí nepoužívá, protože byla nahrazena novějším driverem "AutoCAD PDF".


Upravil Vladimír Michl - 23.kvě.2023 v 14:50
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 473:Jak přidat uživatelský rozměr papíru do AutoCADu?
Tip 9347:Jak přidat uživatelský rozměr papíru (formát) do AutoCADu? (zašedlé)
Tip 524:Proč není u mého konfigurovaného plotru vypsán rozměr papíru, který běžně používám?
Tip 7717:Uživatelský rozměr papíru pro export PDF z AutoCADu.
Tip 1661:Jak v AutoCADu LT 2002 vykreslovat na větší formát než 1500x900mm?
Tip 610:Jak používat uživatelské rozměry papíru při tisku na DesignJety?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,820 sekund.