Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 10514 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vypnutí spádu lože obrubníků v řezech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vypnutí spádu lože obrubníků v řezech
    Zasláno: 27.zář.2023 v 09:42
Tak teď už to vypadá, jak bych chtěl. Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2023 v 09:27
Dobrý den
Děkuji Vám za Váš čas.
Hned si to přenastavím,  ušetří nám to práci při čištění řezů
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2023 v 21:41
Dobrý den,
chyba je v nápovědě. Ve Vámi zaslaném souboru používáte CS_JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt a při využití kódu Plan1 se popisy zobrazují "správně"

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 16:59
Dobrý den
Tak už vidím, kde jste našel kód Plan1
Je to v podsestavě JPruhNastavPlanVnitrni1_20158_v3.pkt, kterou jsem zatím nepoužíval . Budu tedy muset na ni přejít ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 15:58

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33/Screenshot_1.png

Dobrý den
No jo,ale v podsestavě CS_JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt (v paletě se mi nazývá JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt) se v nápovědě píše kód Plan, nikoliv Plan1 !
Takže je to špatně v nápovědě nebo v podsestavě?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 15:41
Dobrý den,
v našich podsestavách popisek sklonu pláně řídí kód Plan1. Takže si v sadě nastavte popisek sklonu jen k tomuto kódu a pláň vozovky se vám popiskem opatří a v místě trativodu nebo pod ložem obruby nic nebude.

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 11:23
Dobrý den
Takže. Ještě jednou  jsem to zkontroloval, a:
RefPovrch je bez popisku
ChodnikPlan je s popiskem (ale to mi nevadí, pokud ano, tak si to vypnu)
Plan - v tom bude ten problém, protože kod Plan se používá i pro sklon pláně vozovky, a tam to je potřeba ...

Nešlo by, prosím, ten kód "Plan" pod ložem v podsestavě změnit třeba na "PlanLoze" ?


PS. A ten spád pláně vozovky NAD trativodem ?
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 10:35
Dobrý den,
pokud máte na mysli červenou čáru pláně pod obrubou viz obrázek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 41691/2023-09-25_10_33_55-CS_ChodniksObrubnikem.png



Tak tato spojnice má přidělené kódy RefPovrch a Plan.
Zkontrolujte nastavení ve Vašem výkresu pro tyto kódy v Sadě kódů, kterou na příčné řezy aplikujete.

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.srp.2023 v 13:10
Zdravím
Mám ještě jeden problém se řezy, a to potřeboval bych vypnout zobrazování sklonu pláně pod betonovým ložem obrubníku.  (primárně podsestava "Chodník s obrubníkem") Hledal jsem to v kódech, ale nic jsem nenašel.
Obdobně se zobrazuje "zbytečný" spád pláně nad trativodem. Jde s tím také něco udělat?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?
Tip 6502:Snížený obrubník silnice pro vjezd nebo přechod pro chodce.
Tip 4868:VIPZměna textury řezu v pohledu Inventoru.
Tip 7275:VIPSpádová vrstva polystyren betonu ve skladbě ploché střechy Revitu.
Tip 1375:Zrychlení Inventoru vypnutím textur v řezu.
Tip 12148:Spád menší než 1° není znázorněn na izometrii.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.