Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7551 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

tabulka bodů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: tabulka bodů
    Zasláno: 01.pro.2023 v 09:48
Dobrý den,
to je mi jasné, ale při vytváření tabulky bodů nevidím žádné nastavení, kde by se to dalo změnit. Nebo jestli jde použít jiný příkaz na tabulku, než ta co je v panelu Poznámky/Přidat tabulky/Přidat tabulku bodů. Potřebovala bych konkrétní postup, jak takovou tabulku vytvořit, aby se čísla zobrazovali správně. Přečíslování cogo bodů jsem dělala dle video návodu z odkazu
https://www.civil3d.cz/2016/02/vytycovani-v-civil-3d.html

Děkuji
Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2023 v 08:30
Dobrý den,
podle popisu Vaší situace to vypadá, že tabulka, kterou vkládáte přímo do výkresu, obsahuje znovu informaci o číslu bodu, které jste tou úpravou stylu popisku nezměnila. Civil má k těmto bodům stále přiřazené číslo 10000 atd. Chtělo by to nejspíšeš udělat tabulku, kde by se vypisovala hodnota z toho popisku, či jinak upravit opět to výchozí číslo bodu.

S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
xJanik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad 2024, Civil 3D 2023
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace xJanik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.lis.2023 v 13:03
Dobrý den,
pro vytyčení stavby mám vytvořené cogo body, kde čísla bodů jsou o hodnotě >10000 (10001, 10002,...), aby byly odlišeny od bodů pro stávající terén. Pomocí Nastavení-Styly popisků-Výrazy jsme nastavila, aby se ve výkresu zobrazovali jako čísla -10000 (tedy jen 1, 2,...). To vše je OK. I export do txt je vpohodě (akorát se čísla zobrazují jako 1.0000, to nevím, kde nastavit, aby se zobrazila jen jednička bez desetinných míst? Ale jde upravit v excelu). Když chci ale vygenerovat tabulku bodů do výkresu, tak jsou čísla bodů zobrazena zase jako 10001. Ví někdo jak na to?
Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3884:Snadné vložení tabulky bodů do výkresu.
Tip 4931:Jednoduchá tabulka se souřadnicemi zadaných bodů.
Tip 4662:Jak do tabulky děr přidat další souřadnice/body?
Tip 10528:Rychlá tabulka souřadnic děr.
Tip 10176:Snadné přečíslování COGO bodů v Civil3D.
Tip 6622:X-Y souřadnice děr pro vyvrtávačku (vytvoření, export).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,523 sekund.