Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5123 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tabulka vs blok

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Stepix Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.led.2010
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stepix Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tabulka vs blok
    Zasláno: 15.lis.2023 v 10:19
Zdravím, mám takový dvojdotaz asi. ;-) Mám v AutoCADu tabulku s Fieldy (část hodnot definuju z výkresu - na obr. červeně označené, zbytek se pak dopočítá (na obr. modrá)). Takovejhle tabulek budu mít ve výkrese několik desítek....

DOTAZ 1: Nějak jsem za boha nepřišel na to, jak z té tabulky udělat blok, abych to pak mohl případně nějak upravit hromadně. Resp. jde to, ale nevím jak pak definovat ty atributy, aby se to pořád počítalo....

DOTAZ 2: Taky jsem nepřišel jak jedním klikem všechny tyto tabulky exportovat do Excelu. Extract Data ty hodnoty nevidí, tableexport lze exportovat jen po jedné tabulce....

Nevíte, jakou cestu zvolit na takovouhle databázi? Děkuji za i drobné posunutí :-)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 22146/AutoCAD_tabulka.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2023 v 13:19
1) Co je cílem toho případného převodu na blok? Co v tabulce chcete upravovat hromadně? Pole by se musela upravit na atributy bloku, ale to má řadu negativních důsledků (už se pak nechovají "tabulkově").

2) TableExport by šlo obalit nějakým LISPem na hromadné fungování ale jak potřebujete ten výsledek? Jako jeden XLS s více Listy? Nebo více samostatných CSV/XLS?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Stepix Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.led.2010
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Stepix Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2023 v 13:54
1) Zatím to mám jako pracovní tabulku, ale později bych to chtěl použít i ve výkresu, takže předpokládám že budu chtít i upravit grafiku, velikost písma atp..... Já původně pracoval pouze s blokem s atributy, ale nebyl jsem schopný tam dát ty automatické výpočetní operace. (To je asi ta tabulkovost, že?) 

2) Jeden XLS s jedním listem. Všechny ty tabulky budou totiž stejné, jen mají jiné hodnoty.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2023 v 15:34
Takovéto úpravy tabulek nejlépe uděláte pomocí stylů. Doporučuji ponechat jako objekty Tabulka, ne blok.

Hromadný export tabulek do XLS jsme přidali jako volbu do naší freeware utility TAB2XLS - viz Download.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5058:Jaký je rozdíl mezi PS a ne-PS verzí plotru HP DesignJet?
Tip 6738:VIPTrik: Jak zobrazit tooltipech a výkazech jméno i popis bloku?
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.
Tip 6723:Automaticky generovaná obrázková legenda bloků výkresu.
Tip 5376:Dva nedokumentované příkazy AutoCADu 2006/2007/2008.
Tip 10528:Rychlá tabulka souřadnic děr.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,695 sekund.