Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6042 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dynamický blok

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Fuksik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.lis.2023
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Fuksik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dynamický blok
    Zasláno: 07.úno.2024 v 15:58
Dobrý den, potřeboval bych upravit dynamický blok měřítka nad razítkem. Potřeboval bych tam doplnit měřítko 1.700. Můžu o to někoho poprosit. Výkres viz příloha. Díky
Připojené souborydwguploads/114328/23004-DD-SO401_ME_LV_201.dwg
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.úno.2024 v 16:50
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Fuksik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.lis.2023
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Fuksik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2024 v 07:53
Díky moc, to je ono.
Zpět nahoru
Fuksik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.lis.2023
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD 2024
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Fuksik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2024 v 08:23
Ještě jsem zjistit, že při měřítku M1:1 se tam objeví i M1:700. V původním řešení text u M1:1 nebyl.
Můžete to ještě prosím upravit aby se to nepřekrývalo a byl tam text M1:1. Budete velice laskav. 
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2024 v 09:46
Jj, určitě... jen, dostanu se k tomu až večer.. jestli bude někdo rychlejsi, napiste...
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.úno.2024 v 11:23
tak jsem nasel 2,54 minuty :-)...

Připojené souborydwguploads/1753/23004-DD-SO401_ME_LV_201_JAS-01_2024-02-08_11-22-49.dwg
zdravím
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Annsko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.čvc.2018
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Annsko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2024 v 12:41
Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať ohľadne bloku, kde mi akosi nejde docieliť to, aby som blok mohla zrkadliť v jeho vlastnej osi a zároveň ním otáčať. Skúšala som rôznu postupnosť krokov, ale akonáhle blok pootočím o pár stupňov a chcem ho v tej šikmej polohe odzrkadliť, tak mi to nejde, zrkadlí to v pôvodne zadanej osi, to znamená, že blok sa dostane do úplne opačnej polohy.
Ďakujem za radu.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Stav: Offline
Bodů: 401
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2024 v 13:41
Do výběru pro otáčení musíte také dát osu zrcadlení.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2024 v 21:25
@Petr75 má pravdu - záleží jaké objekty a v jakém pořadí přiřadíte do akcí. Výsledek je třeba jako blok Walker:

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8601:Jak využít BCount (Express Tools) i pro dynamické bloky?
Tip 10760:Proč atribut dynamického bloku nereaguje na stav viditelnosti?
Tip 4338:Rychlejší výběr dynamického bloku pro editaci.
Tip 4510:Jak zamezit editaci dynamických bloků? (přepnutí na Refedit)
Tip 8287:Vytvoření dynamického bloku dle rozměrové tabulky.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,797 sekund.