Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5959 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna fontu u textového stylu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna fontu u textového stylu
    Zasláno: 27.úno.2024 v 10:33
Ahoj,
pokouším se pomocí accoreconsole.exe a *.scr scriptu dávkově změnit font u textového stylu.
Ale nemohu zadat název fontu s mezerou.

Přklad:
mám dwg kde je textstyl s názvem Arial a má přiřazený font Arial CE (ten je se žlutým trojuhelníkem tak jsem si udělal script

-style
arial
"Arial Narow"  





qsave

 ' tady je problém ono to tam vloží i ty uvozovky a takový font samozřejmě není, ale pokud je dám pryč, tak mezeru vezme jako enter.

má toto řešení?

Koty
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2024 v 10:41
V jaké verzi AutoCADu to zkoušíte? Ověřuju v AutoCAD 2024 a funguje normálně, uvozovky jsou zbytečné. Nicméně Arial Narow asi neexistuje, je to Arial Narrow.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2024 v 10:44
2024 LT
ano je to arrow to byl překlep.
Me to funguji přímo v aucadu, ale jamile top dám do scr tak místo mezery to dá enter

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2024 v 11:08
Aha, v SCR souboru uvozovky potřebné jsou, ale v consoli LT 2024 funguje normálně:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/Clipboard01_2024-02-27_11-07-50.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2024 v 11:54
děkuji,
asi jsem tam měl někde překlep už to valí dííík
Zpět nahoru
KoTy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.bře.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCADLT 2007
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KoTy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2024 v 12:00
kdyby to někomu pomohlo to dávková změna čehokoliv přes scr
tak stačí udělat texták   *.bat
a do něj

FOR %%f IN ("c:\pokus\*.dwg") DO "c:\Program Files\Autodesk\AutoCAD LT 2024\accoreconsole.exe" /i "%%f" /s "c:\arial.scr" /l en-US

modrý si upravte dle svého. A nezapomeňte si na konec scr dát 
qsave

Koty
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9130:Jak hromadně změnit textový styl v projektu ECSCADu?
Tip 244:Čeština, azbuka, atd. v AutoCADu R14 a vyšších.
Tip 8126:Výkresový text zapisovaný pozpátku.
Tip 3710:Styl písma mi nenabízí volbu Kurzíva nebo Tučné.
Tip 13339:Kde je v mém výkresu použit určitý font?
Tip 6654:Indexace a vyhledávání textu v DWF a DWFx souborech.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,617 sekund.