Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4775 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pomalé (strašně pomalé) otevírání okna na úpravu m

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomalé (strašně pomalé) otevírání okna na úpravu m
    Zasláno: 04.dub.2024 v 15:36
Zdravím,
Na počítači (Win 11, Revit 21) se strašně pomalu otevírá okno na editaci materiálů. Pak každá operace (rozklik materiálu, změna šrafy apod) trvá taky tak dlouho.. jsou to minuty, 5ti-minuty... 
Zkoušel jsem reinstalaci revitu, a pak různé rady z netu... v Journalu najit thumbnail materialu ktery chybí, a ten někam nakopírovat, apod. Bohužel nepomohlo.
Na jiných (stejná konfigurace) se toto neděje. 

Nemá někdo zkušenost prosím...?

děkuji
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2024 v 14:26
To se může stát, když máte v editoru materiálů vaše vlastní materiály s texturami umístěnými na síťových discích nebo na discích, které již neexistují (např. D:\mapovana_sdilena_knihovna\mraky.jpg). Také se ujistěte, že máte Revit 2021 aktualizovaný (původní verze 2021.0 nebyla kompatibilní s Win11).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2024 v 14:58
JJ, to mne taky napadlo..., ale jiný počítače se stejnou konfigurací fungují bez problému. I když si to otevřu doma, kde nejsem na firemní sítí, tak je to OK...? 
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2024 v 17:49
To ještě nevylučuje tuhle možnou příčinu. Může tam být odkaz třeba na disk D:, který pokud fyzicky existuje nebo neexistuje, zjistí se to rychle, ale pokud je namapovaný třeba na nějaký síťový disk (který už neexistuje), bude jeho detekce čekat až na timeout té mapovací funkce.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Stav: Offline
Bodů: 1259
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2024 v 18:45
Ja vam rozumím. Podívám se ... Mám to trochu složitější s těmito síťovými disky... Tam to někde asi bude... Dám vědět, děkuji a hezký víkend přeji 
JASponza 
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5921:VIPŘešení problému pomalého nabíhání AutoCADu 2008, 2009, 2010.
Tip 9603:VIPPomalé otvírání projektu Revitu (RVT) - příčiny.
Tip 4255:VIPPomalé otevírání dialogu PLOT.
Tip 6263:VIPJak zmenšit a zrychlit RVT soubor? (tipy a přehled postupů)
Tip 4640:VIPSpouští se váš AutoCAD nebo Civil pomalu? Zrychlete jej.
Tip 3436:VIPRychlejší otevření .IDW souboru Inventoru 8.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,563 sekund.