Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7087 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pole - když nemám fyzickou hranu ve stejném směru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pole - když nemám fyzickou hranu ve stejném směru
    Zasláno: 05.kvě.2024 v 19:10
Dobrý den,
lze nějak pomocí pomocných konstrukcí, náčrtů,... vytvořit obdélníkové pole, když není fyzická hrana?
Otvory nejdou ve stejném směru (červená čára na obrázku), jako hrana výrobku (zelená čára na obrázku).

Zkoušela jsem udělat si náčrt a na něm čáru, ale i konstrukční čáru, promítnout je, ale to mi nešlo vybrat jako směr, když jsem dělala pole, tak tudy asi cesta nevede, pokud jsem to samozřejmně udělala dobře. 

PS. udělat dva vysunuté otvory a ty potom dát do obdélníkového pole nechci, protože bych potom nemohla ty chybějící otvory (co jsou na obrázku) vypnout ve stromu historie. Hledám nějaké univerzální řešení, abych ho poté mohla aplikovat i na jiné výrobky, kde chybějící otvory jsou zase na jiných pozicích.
Zároveň v dalších výrobcích je více řad, ne pouze dvě o otvorech stejného rozměru, to že bych to dělala jako každou řadu samostatně. Hledám prioritně co nejjednodužší řešení na správu.

Děkuji moc


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 105690/Pole.jpg




Upravil RadkaV - 05.kvě.2024 v 19:30
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2024 v 19:47
Dobrý den,
zkusil jsem vytvořit pole podle náčrtu a funguje to bez problémů. Pro výběr směru nelze použít konstrukční čára, výběr je možný pouze u té "normální" (viz obr.).
Určit směr bylo možné jak čárou v náčrtu, ve kterém se vytvořila díra, tak i čárou z jiného náčrtu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/otvor.jpg

Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2024 v 20:19
Dobrý den,
děkuji za odezvu.

Malé upřesnění.
- Nedělám pole v náčrtu, ale tak, že vytvořím prvek (díru) a potom teprve tvořím pole. 
- Mám jeden zdílený náčrt.
- Inventor 2021

Tak jestli v tom není problém, že mi nejde čára (ani plná) vybrat.

Zpět nahoru
RadkaV Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.pro.2021
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Autocad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 58
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RadkaV Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2024 v 20:29
Už vím, kde je problém. Musím to udělat hned (oba směry) v jednom kroku.

Když mám vytvořenou jednu řadu a dám poté "Upravit prvek" té řady, abych doplnila druhý směr, tak čára vybrat nejde.

Zjistila jsem to tak, že jsem pole smazala a začala ho tvořit znovu a v tom jednom kroku ta čára vybrat jde.






Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2023
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.kvě.2024 v 20:52
Pole jsem nedělal v náčrtu, ale po vytvoření prvku...
Nicméně podle následujícího příspěvku se zdá, že se Vám podařilo provést, co jste potřebovala.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9491:Mizející assety v asset browseru Factory Design Suite.
Tip 10985:Kolik procesorů umí využít Autodesk 3ds Max?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 2165:VIPCo dělat když zmizí textový kurzor v okně MTextu (či Wordu)?
Tip 8160:Proč dvě zároveň spuštěné aplikace Autodesk čerpají dvě licence?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,820 sekund.