Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8047 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nefunční reference po použití Design assistenta

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Filip Š Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.srp.2023
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Fusion 360, Autocad 2022, Inventor Pro
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Filip Š Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nefunční reference po použití Design assistenta
    Zasláno: 30.kvě.2024 v 10:45
Ahoj,
po použití Design assistenta se mi stala velká nepříjemnost. (V DA sem přejmenoval jeden díl sestavy)  Od té doby když v Inventoru otevřu tuto sestavu tak jsou veškeré reference ztraceny, když je znova určím a ukážu mu kde jsou soubory na které se odkazuje a uložím to tak při opětovném otevření sestavy tam opět chybí reference. Jsem opravdu zaoufalej. Confused Jakákoliv informace k tomuto problému by mi mohla pomoci. Díky za tipy, zkušenosti, znalosti o tomto problému.
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 955
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2024 v 11:31
Reštartovali ste počítač alebo aspoň Inventor?
Tá potvora si veci pamätá a pracuje primárne s pamäťou...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Filip Š Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.srp.2023
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Fusion 360, Autocad 2022, Inventor Pro
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Filip Š Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2024 v 14:05
Zkoušel jsem restart ale nefunguje ani tak. 

Nemůže to být tím že sem v Design assistantu vytvořil k existující sestavě projekt. Tzn. vytvořil sem soubor s příponou IPJ ? Možná sem při vytváření IPJ souboru něco špatně zadal/zaškrtnul...
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Stav: Offline
Bodů: 380
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2024 v 21:02
Design assitentem se dá hodně udělat ale bohužel i pokazit.
Přejmenovávání souborů by se mělo dělat v projektu, který je aktivní. ¨
Aktivovat projekt, otevřít v Inventoru. Následně zavřít. Spustit Design Assistent a provádět úpravy souborů.
Pokud zároveň projekt vytváříte a kopírujete, pak to mít vliv může, ale jen předpokládám. Nikdy jsem to takto nepoužíval, ani to tak nedoporučujeme.  
Jo a před spuštěním DA udělejte zálohu souborů (např. do ZIPu).

Předpokládám, že při otevírání nemůže najít správnou cestu, je to tak?

Opravit takto poškozenou sestavu bude asi problematické.
1. podívejte se do složky OldVersion a schovejte si starou verzi této sestavy (i když už tam asi ta předchozí nebude, co?)
2. Zkuste přepnout projekty
3. Upravit projekt tak, aby směřoval správně k souborům

Na závěr jedna poznámka, zkuste používat Vault, už ve verzi Vault Basic vám vyřeší všechny tyto problémy. je možné ho nainstalovat jen pro jednoho uživatele, na jednom počítači mít server i klient. 
Jakékoli kopírování a přejmenování souborů bude hračka. 

 


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,715 sekund.