Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
úhlový, konický model ohýbaného plechu |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
slovacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček Arkance Systems Přihlášen: 16.čer.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor, AutoCAD, Vault, Fusion Stav: Offline Bodů: 4 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 01.srp.2024 v 16:06 |
Jde o jednoduchý postup, který využívá odvozené součásti. "Krychli" použijete do modelu plechu jako odvozenou součást, využijete její geometrii pro modelování. Hezké pak je, že změnou "krychle" měníte i plech. Pokud pracujete s odvozeninami, tak Vám to bude jasné. Pokud ne, tak doporučuji placenou konzultaci, bylo by to tak na 30 minut až hodinku. :-)
|
|
pavel.barborak
Nováček Přihlášen: 01.bře.2024 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCad 2024, Inventor 2024 Stav: Offline Bodů: 4 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Už jsme na to asi přišli i díky vaší radě, udělat si něco jako formu.
Děkuji. Hezký den.
|
|
pavel.barborak
Nováček Přihlášen: 01.bře.2024 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCad 2024, Inventor 2024 Stav: Offline Bodů: 4 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Děkuji za Vaši odpověď.< id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">
Chápu-li to správně, cestou by mohlo být vymodelovat si například krychli, do které bych udělal (pravděpodobně pomocí funkce vysunutí?) něco jako formu pro ten svůj daný model. Jen by mne zajímalo jakým způsobem se poté "nabalují" ty plechové části k vytvořené formě? Chápu, že nechcete prozrazovat nějaké své know-how, takže děkuji za jakoukoli drobnou radu. Hezký den.
|
|
slovacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček Arkance Systems Přihlášen: 16.čer.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor, AutoCAD, Vault, Fusion Stav: Offline Bodů: 4 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Dobrý den. Pro modelování plechových dílů se s výhodou používá metoda postavená na řídícím tělese. Představte si těleso jako formu, na kterou nabalujete plechové díly. Výhodou je:
- na jednu formu můžete nabalit více dílů - změnou rozměrů formy se upraví všechny na ní navázané díly. Zkuste sám. Pokud si neporadíte, můžeme udělat placenou konzultaci s naším technikem. Spojte se se mnou a domluvíme se. :-) |
|
pavel.barborak
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu jak jednoduše udělat model v Inventoru (plech), který bude snadno editovatelný. To znamená, pokud se změní nějaké ze základních rozměrů, nerozsype se celý model.
Já jsem schopen model nějakým způsobem "zbastlit", tak aby to vypadalo relativně dobře. Problém je v tom, že model má konických, nebo pod úhlem hned několik stran, na kterých jsou obruby, které na sebe hezky navazují. A když dostanu další výkres, který bude velmi podobný, jen s pozměněnými základními rozměry, model se mi rozsype, když jej zkusím přeuložit a editovat. Poradíte mi prosím, jak správně postupovat, abych vytvořil model, který bude i přes své úhlové a konické strany, lehce editovatelný a nerozsype se? K dispozici mám také ipt. součásti, které jsem dostal a vypadá velmi dobře, ale mám jej jako "těleso", proto jej nemůžu nijak upravit nebo editovat. < id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;"> Jedná se o následující (výkres jsem okleštil od kot a dalších...) ohýbaný plech je z hliníku tloušťky 3mm. Popřípadě zde nahraji IPT. ve kterém mám těleso součásti již vymodelované, ale nelze nijak editovat. Snad se můj dotaz a prosba jasný děkuji všem za případné rady hezký den.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,336 sekund.