Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Násobná - Multifunctional Grips |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Mastodon
Nováček Přihlášen: 08.čer.2017 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD 2023, Autodesk ReCap Stav: Offline Bodů: 6 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 01.zář.2024 v 18:03 |
Dobrý den, pro přidání výběru používám klávesu shift a mám aktivní SELECTIONCYCLING. Když mám kresbu podloženou referencí a vybranou např. křivku, tak místo výběru další entity se mi zobrazí karta "násobná" (vybere se reference namísto požadované křivky).
Poradí mi někdo prosím jak se zbavit dialogu "násobná"? Zkoušel jsem nastavit parametr GRIPMULTIFUNCTIONAL z 3 na 0. Bez úspěchu. Díky
Upravil Mastodon - 01.zář.2024 v 20:14 |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21653 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Ta karta se opravdu jmenuje "Násobná"? V jakém příkazu? Nebo je to při uzlové editaci (předvýběru)?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Mastodon
Nováček Přihlášen: 08.čer.2017 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD 2023, Autodesk ReCap Stav: Offline Bodů: 6 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
V českém překladu ano. Pouze při kombinovaném výběru (mesh, křivka viz screen)...Nebo v případě, který jsem popisoval...Mám vybranou křivku, chci vybrat další s klávesou shift, ale namísto křivky se vybere podložená reference a "zaktivní" se karta 'násobná'. Jinými slovy, při aktivní volbě výběru s kl. shift a podloženou kresbou referencí (*.jpg) nemohu vybrat více než jednu křivku...Musím zmrazit (nestačí vypnout) hladinu referencí a pak dále pracovat...Je to strašně otravné :)
Děkuji
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21653 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Aha, takže v Civilu, ne v AutoCADu. Zkuste vypnout proměnnou PICKADD nebo vybírat další objekty bez Shiftu. Toho kontextového ribbonu se můžete zbavit přes CUI nebo v Možnostech > Výběr.
|
|
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Mastodon
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Ano, pardon, v CIVILu (už jsem si aktualizoval profil). Bohužel, přidávat výběr bez SHIFTu už se neodnaučím :/
Děkuji, ale:
*) Možnosti > Výběr - žádný dialog řešící tento problém jsem nenalezl *) Uživatelské rozhraní CUI - karta "násobná" zde není, v záložce "nabídka" taktéž *) Proměnou PICKADD mám defaultně vypnutou Děkuji za ochotu! |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Ten ribbon sice asi není na vině, ale vypnete jej buď pomocí CUI (Pás karet > Stavy kontextových karet > Heterogenní výběr) nebo Možnosti > Výběr > Stavy kontextových karet > Maximální výběr = 1.
Je také možné, že koliduje s nastavením výběru obrázků - viz MAPIOPTIONS > Obecné: vypnout "Shift+levé tlačítko".
|
|
|
Mastodon
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Díky, máte pravdu, v ribbonu problém není... Dle Vašeho postupu jsem vypnul zobrazení karty. Ovšem v dialogu MAPOPTIONS nemám záložku obecné. Je zřejmé, že problém je v nastavení výběru obrázku s klávesou shift, který je v kolizi s aktivní volbou přidání výběru s kl. shift.
Nikde jsem nenašel (možnosti > výběr, cui) nastavení výběru obrázků (například vyměnit kl. shift+klik za ctrl+klik pro výběr obrázku). Díky!
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
v MAPOPTIONS ne, ale v MAPIOPTIONS by být měla
|
|
|
Mastodon
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
DÍKY MOC!! vyřešeno
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,039 sekund.