Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Osový kříž na výpalek |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mi_Los ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.říj.2024 Lokalita: Czech Republic Používám: Solid Edge Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 26.pro.2024 v 19:37 |
Mohu poprosit zdejší komunitu o radu, jak mám kreslit osový kříž na výkres výpalku?
Jde mi o to, abych v případě malého otvoru měl na budoucím výpalku pouze osový kříž, podle kterého budu následně důlčíkovat a vrtat sám. Kreslím v Solid Edge a když nakreslím malý otvor a vložím osový kříž, následně odstraním otvor (aby se nepálil), tak osový kříž je vztažen na otvor a zmizí obojí. Dalo by se zmenšit otvor třeba na 0,1 mm, ale nevím, co to udělá při pálení. Omlouvám se za asi hodně laický dotaz a děkuji za nasměrování, jak se to dělá v CADu.
|
|
![]() |
|
mineza ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.pro.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: autocad, inventor Stav: Offline Bodů: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Řeším to po dohodě s tím, kdo pálí.....do názvuu součásti vložím: POZ.01, TL.10, ks2 (osové kříže glavírovat)......vždy to dobře dopadlo
|
|
mira
|
|
![]() |
|
Mi_Los ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.říj.2024 Lokalita: Czech Republic Používám: Solid Edge Stav: Offline Bodů: 4 |
Díky za info. nějak podobně jsem to popsal, ale prý to obsluze zabralo spoustu času. Tak jsem tomu chtěl pro příště předejít. S tou obsluhou to zkusím, sice výkresy upravují ve vlastním CADu pro pálení, ale výsledek asi vyjde na stejno.
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
Zkuste DXF soubor po exportu ze Solid Edge upravit ve 2D aplikaci. Domluvte si postup z obsluhou pálícího stroje. Například obrysy bílou barvou, gravírování žlutou barvou. Neznám možnosti Solid Edge, pravděpodobně bude možné už při exportu výkresu do DXF upravit nastavení vlastností entit, hladiny a podobně. Pokud Vám mizí osový kříž při odstranění otvoru, zkuste blok nejprve rozložit.
|
|
![]() |
|
Děkuji za podněty. Barvy mám s obsluhou nastaveny, to gravírování hodně využívám např. na stupnice atp. a kreslím je právě žlutou a prý už s tím obsluha nemusí nic dělat. Určitě pro ně příjemné. A proto se snažím mít podklady pro pálení co možná nejlepší. S tím rozložením bloku to zkusím, to by mohlo fungovat a ani mě to nenapadlo.
Moc děkuji za vaši reakci. Milan
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.